o benim cumhurbaşkanım değil

a momentary lapse of reason
eğer cumhurbaşkanı meşru cumhurbaşkanı olmasaydı, bütün türkiye cumhuriyeti vatandaşlarının bunu söylemeye hakkı olurdu. cumhurbaşkanının meşru olmaması için seçimindeki sürecin herhangi bir adımının gayrimeşru olması gerekirdi. örneğin, göreve başlamadan önceki son adım olan yeminde, yeminin içeriğindeki herhangi bir şey -mesela atatürkçülük olsun- işte seçilen cumhurbaşkanı bunu söylerken yalan söylüyor olsaydı, isterse 47 değil 97 oy alsın, 3’ te iki değil meclisin tamamının oyunu alsın meşru bir cumhurbaşkanı olmazdı ve insanların onu tanımama hakkı olurdu.

neyseki böyle değil.
mustafaozuyagli
gazete yazarımızın cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ben onu benimsemiyorum demesi üzerine başbakanımızın defol git demesi ile başlayan gerginlikler silsilesinin başlangıç noktası.
bugulucam
o benim degil, bu benim degil derken senelerdir oldugumuz yerde saymamiza sebep olan kalip cumlelerden biri.asil meselenin sag yada sol degil, ulke gelecegi icin birlik olma gerekliligini saklayan goz baglayan cumlelerden biri yine.sezer de benim cumhurbaskanim di gul de...artik habire golgemizi kovalamaktan vazgecip bi dis dunyaya baksak,toparlansak.biz birbirimizi yemege calisirken baskalarina yem olmasak.
el menzile beynel menzileteyn
politik platformda sahnelenen tum daleveralari ozumseyen, genelin %30’una tekabul eden duyarsiz/vatan haini bir kitleyi apolitize etme mucadelesinin mesru sloganidir.(!)

rakamlarla ifade edelim..

549 milletvekilinden 339’unun oyunu alarak cumhurbaskani koltuguna oturan sn. gul, meclisin halki temsil ettigi dusunulurse %60’inin destegiyle bu unvani almis gibi gozukse de ... czztt czztt

"basortu problemi"

"cumhuriyet mitingleri"

"laikligin kesin savunuculari"

"cumhuriyeti yipratmak isteyen cevreler"

"anayasa mahkemesi"

"bildiri gorunumlu muhtiralar"

cczztt czztt....

gorundugu gibi gercek oyle degildir aslinda %30 gibi kucuk(!) bir guruhun temsilcisidir..

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol