karne almak

madeline
saçma sapan eğitim sistemimizde embesil öğretmenlerin değerlendirmesiyle bir kaç sayısal değerin kağıda dökülmüş halidir.bu öğretmen size sinir olmuş olabilir ya da başka bir şey.hadi öğretmenleri geçtim bu saçma sapan eğitim sisteminde başarı seviyesinin davranışlarla değerlendirilmesi sonucu özellikle annesi babası baskıcı olan ailelerde korkuyla eve gitmeye sebebiyet vericek kabus gibi bir olaydır karne almak.
nightbreeze
okulun ilk beş senesinde öğrenciyi heyecandan uyutmayan olaydır.sonraki iki sene yine uyutmaz ama bu sefer sebep farklıdır.bu defa akılda notlar yoktur,hediyeler vardır.bu senelerde geçer ve sonunda sıra sınav olunacak seneye gelir.bu seferki düşüncede hepsinden farklıdır.ne nottur ne de hediye.bütün dönem yatan öğrenci sınavda ne halt edicem ben diye kara kara düşünmeye başlar.zaten sonraki senelerde takıldığı pek görülmemiştir bu olayın.ayrıca gereksizdir,iğrençtir,tiksinçtir.

kelly
tüm bir senenin dökümanıdır. karnedeki notlara bakılınca ne kadar emek verildiği, ne büyük zorluklarla başedildiği görülür. ve ikinci döneme de ona göre bir stratejiyle, hatta gazla başlanır.
kalimera
ilkokulda çok heyecan uyandıran eylemdir. halbüsem ne varsa heyecan yapacak? sol taraf beşlerle dolu olur her seferinde, sağ taraf pekiyilerle.
alevsi
ilkokulun karneleri hep saklanır, sonrakilerden haber alınamaz. heyecanla beklenen ve karşılığında ödül alınan kalmakla geçmek arasında okulun veridği belge.
bir bilen
öğretmenlerden dilenilmiş kanaat notlarının kaderinizi belirlediği tüm yılın geçilmiş özetidir, hiç olmak da vardır, "bir puanla teşekkür kaçtı" diye ergenliği kusmak da.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol