wilt chamberlain

ups
bir macta 100 sayi,bir macta 3 kategoride 20 uzeri rakamlar gene bir macta 27 blok gibi kirilmasi cok guc rekorlara imza atmis 1999da ölmus efsanevi basketbolcu..
nick nicki nickince
wilt chamberlain, eskiden l.a. lakers ve philadelphia warriorsta 13 numara oynayan basketbolcudur. 100 sayı ile nba sayı rekortmenidir. çok fazla sayı attığı için, birçok kez standart saha ölçüleri ve pota yüksekliği değiştirilmiştir. wilt chamberlain ilk olarak philadelphia’da forma giymiş ve burada başarılar yakalamıştır. bunun sayesinde l.a. lakers’a gelerek şampiyonluklar yaşamıştır. wilt’in kariyeri boyunca tek rakibi boston’un efsanevi pivotu bill russell olmuştur. wilt, russell’dan çok daha iyi bir oyuncu olmasına karşın, bill nba’de oynadığı 13 sezonda 11 şampiyonluk kazanmıştır.wilt sayısız rekorlar kırarken bill russell şampiyonluklar kazanmıştır. wilt chamberlain ve bill russell arasındaki yarış hala nba’ydeki en büyük çekişmelerden biri olarak gösterilir. şu an ise shaq ile kıyaslanmaktadır.

1999 yılında vefat etmiştir.
sepulturk
bu yıllarda oynasa 100 sayının yakınından bile geçemiyecek basketbolcu. evet çok yeteneklidir, bilekleri guardları bile kıskadıracak şekilde yumuşaktır ama o incecik vücutla şimdi nah sokarlar adamı o pota altına.

peşinen edit: sevmediğim, nefret ettiğim anlaşılmasın aksine çok sevdiğim basketbolcudur rahmetli.
orqn
nba tarihindeki hemen her rekorun sahibi,en kötü ihtimalle ikincisi hadi olmadı üçüncüsüdür.ama mutlaka adı vardır.fakat günümüz basketbolcularıyla kesinlikle karşılaştırılmamalıdır.çünkü onun zamanında fiziki mücadele yok denecek kadar az,her şey pas ve şuta dayalıydı.savunma her zaman 2.plandaydı.bu nedenle kolay sayı atılıyor,kolay da sayı rekorları kırılıyordu ama bugün iş öyle değil.artık her şey savunma üzerine kurulu.böyle olunca da vakti zamanında onun kırdığı sayı rekorlarının yanına yaklaşamıyor tabi kimse.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol