messenger kullanma kılavuzu

independence
internette gezerken gozume takilan bir yazi.cok ho$uma gitti, aktarmadan yapamadim.

orjinali $u $ekilde.

messenger kullanma kılavuzu
yazar: maxcoder kategori: internet pazar
28 oca 2007
“meşgul”, “dışarıda” gibi durum göstergelerini görmezden gelin. sizin işiniz her şeyden önemlidir. “megşul” durumdaki kişiler zaten çoğu zaman önemsiz işlerle uğraşmaktadılar. “dışarıdaki” kişiler de aslında pc başındadır.

karşınızdakinin sohbet etmeye vakti olup olmadığını sorgulamayın. çevrimiçiyse ve erişilebilir durumdaysa sizindir!

bilgisayardan uzaktayken veya meşgulken kendi durum göstergenizi de ayarlamayın. böylece sizden hemen cevap bekleyen arkadaşlarınızın sinirlerini bozabilirsiniz. art arda 10 kere çevrimdışı görünüp yeniden çevrimiçi olmak da sizin kadar önemli ve eşsiz birinin internete girdiğini haber vermek için çok anlamlı olacaktır.

karşınızdakinin cevap vermesi için beklemenize gerek yok. bir soru sorduktan sonra yeni bir soru daha sorabilirsiniz. daha da iyisi, bütün mesajlarınızı kelimeler halinde yazın. her kelimeyi yazdıktan sonra enter’a basın ki karşınızdaki boş oturmadığınızı, sürekli kendisiyle ilgilendiğinizi anlasın.

sustuğunuz zaman hemen cevap gelmesini bekleyin. sizinle yazışan biri yalnızca sizinle yazışmak zorundadır. başka biriyle konuşuyor ya da başka bir iş yapıyor olamaz. bütün dikkatini size vermelidir.

anlık mesajlaşmayı kişisel terapi uygulaması olarak da kullanabilirsiniz. bunu özellikle en meşgul arkadaşlarınızla deneyin. kendinizi daha iyi hissetmek istiyorsanız, karşınızdakinin neyle uğraştığını önemsemeden dertlerinizi anlatmaya başlayabilirsiniz.

yazım kurallarına dikkat etmenize hiç gerek yok. internette henüz isimlendiremediğimiz türkçe lehçeleri konuşulur. nasıl doğru yazıldığını bilseniz bile bağlaç olan “de”leri ya da soru eki olan “mi”leri ayırmanıza gerek yok. garip kısaltmalar kullanarak ve ünlü harfleri atarak daha da çekici bir yazım tarzı geliştirebilirsiniz.

sohbetleriniz de telefon görüşmeleri gibi resmi ”hoşçakal” sözleriyle bitmelidir. arkadaşınız hala çevrimiçi olduğuna göre sohbet devam ediyor demektir. durum göstergesinin değişmesi ya da mesajlarınıza daha uzun sürede cevap gelmeye başlaması bir şeyi değiştirmez.

karşınızdakine sormadan büyük boyutlu dosyalar gönderebilirsiniz. siz kimin hangi dosyaya ihtiyacı olduğunu herkesten iyi bilirsiniz. karşınızdaki “otomatik dosya kabul etme” özelliğini açtığına göre mutlaka gönderdiğiniz dosyayı almak istiyordur, kotası dolsa bile.

mesajlarınızın arasına mutlaka birkaç ifade sıkıştırın. bir cümlede 1 tane olması idare eder, 2 tane olursa daha iyi olur. maksimum rahatsızlık ve görsel işkence için en az 3 tane olmalıdır. ama siz en iyisi yazdığınız her harf için bir tane ifade atayın, animasyonlu olurlarsa daha da güzel olur.

http://www.pcnet.com.tr/maxcoder/?p=98

daha da orjinali ise a$agidaki linkteymi$.

http://webworkerdaily.com/2007/01/14/how-to-annoy-people-using-instant-messaging/

(not:ben linki acamadim ama madem ki kaynak gostermek zaruri, acilamayan link aslinda bir kaynakmi$ bir zamanlar.)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol