ömer hasan el besir

angelus
darbe ile sudan ın başına geçmiş olan. darfur da gerçekleşen katliamın müsebiblerinden biri olan ve tüm bunlara rağmen "resmi temaslar" için ülkemize davet edilebilen cumhurbaşkanı görünümlü diktatör bireydir kendisi.
independence
uluslararası ceza mahkemesi tarafindan hakkinda tutuklama karari cikan sudan ba$kani. kendisi karari tanimadigini ve karari cikartanlarin bu karari yiyebileceklerini soylemi$.

uluslararası ceza mahkemesi tarihinde ilk defa aktif gorevde olan bir ulke ba$kani icin boyle bir karar cikartiyor.
independence
108 ayri ulkede insanlik sucu i$lemesi sebebi ile araniyor ama elini kolunu sallaya sallaya turkiye’ye gelip toplantilara katiliyor. abdullah ocalan bir ba$ka ulkede boyle toplantilara katiliyor olsaydi dunyayi birbirine katardik ama.
independence
yarin yine turkiye’de. bizim devlet adamlarini kanka mi yapti nedir, durmadan buraya geliyor ve elini kolunu sallaya sallaya geri donuyor. ulan adam sudan’i yakmi$ yikmi$, ta$ ta$ ustunde koymami$, biz hala kendisine devlet adami muamelesi yapiyoruz. insanlik sucu sebebi ile araniyor bu adam alo? sen nasil bu adami sinirlarindan iceri alip bir de devlet adami protokolu uygulayabilirsin ki? suriye abdullah ocalan’i barindiriyor diye neredeyse suriye’ye sava$ acacaktin, $imdi suriye ile farkin ne senin?
nada
sudan’daki bir sorun nedeniyle türkiye’ye gelişini erteleyen şahıs. yakın zamanda bekliyoruz mutlaka kendisini ama. kendi insanımızı katledenleri içeri soktuk da darfur’da katliam yapanları mı sokmayacağız allasen.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol