ağzı bozuk olan hatunlar

ludingirra
bunlara küfürbaz hatunlar da denir.genelde sevgilileri falan olmaz bunların, arada sırada geçerken uğrar birileri. birşeylerden korktuklarında ciyaaak yerine hasssiktir, biri pislik yapınca da heeeeyyy yerine hay amına koyayım derler.cicili bicili kelimeleri kendilerine yakıştıramadıklarından değil,tamamen edepsizliğin verdiği rahatlıktan dolayı ağızlarını bozarlar.

-ya sen nasıl konuşuyosun böyle? yakışıyomu!
+sanna ne lan ...amına koyduğuuuummmm!
-!!
+hassiktir lan!
spongebob
stadyumlarda çok karşılaşılan hatunlardır. maçta küfür ederken ya dikkat edelim önümüzde bayanlar var derken bir bakarız bayanlar bizden önce başlamışlar küfür etmeye. öyle küçük çapta küfürde etmezler bazen bir erkeğin bile ilk defa duyacağı küfürleri edenler oluyor.
calamitycans
agzı bozuk olma durumunu erkek ya da kadın kimliklerine atfetmeden direkt olarak agzı bozuk olan insanlar olarak ele alırsak daha mantıklı olur kanımca. bazı insanlar sinirlendikleri zaman edepli kelimeler kullanmak yerine küfürlü kelimeler kullanmayı tercih edebilirler ve kadın olmak küfür etmeye engel değildir. bazı insanların bakış açılarına göre küfür eden kadınların sevgilileri olmuyormuş, sadece buna göre değerlendiriliyormuş bayanlar ancak hatırlatmak isterim ki "hay amına koyiim, bi siktir git" vb küfürleri kullanan kişi erkek olunca da pek sempatik durmuyor.
imgoindeeperunderground
turk dilini var olan bir kısmı ile daha kullanan (kimse küfürün dilimizdeki varlığını red etmeyecektir sanıyorum) ve bundan "hatun" olduğu için sakınmaya gerek duymayan "insan"lardır (öncelikle burada bir anlaşalım)

artı olarak da kimseye bilmediği bir şeyi söylemiyoruz sanırım, kendi aralarında "sık kullanılanlar listesinden" bir "amına koyim"i bi de biz söyleyince neden garip geliyor ki? nitekim amına koyim’in örneğin, bir noktalama işareti olarak görev yapması hali bilinmektedir.

insan dediğin içinden geçeni, içinden geçtiği şekli ile ifade edebilmek için erkek olmak zorunda değildir, olmamalıdır sanıyorum..
abraxas
kadinlari antipatik yapan detaylara bir ornektir.

kufur kendi basina zaten yeteri kadar igrenc bir sey, bunu kabul etmeyenimiz yok. ama erkek dedigimiz yaratigin da oyle cok ince, cok nazik bir yaratik olmadigini biliyoruz. kadinlar yillar yili inceligin zerafetin simgesi oldular, erkekler tarih oncesi caglarda dahi okuzlerdi, bunun temelinin erkegin avlanip kadinlarin annelik yapmasindan mutevvellit geldigini soylemek mumkun.

nitekim kadinlarin anne rolunden oturu, daha da acigi belki de yavrularina ornek olma durtusunden oturu hep daha dikkatli daha incelikli davranislari aciktir. erkekler ise disaridadir, erkek sertligiyle bir yere gelicegini dusunur, cunku dogada sert erkek guclu erkek demektir, ve savas hep erkeklerin arasinda gecer. kufur eden erkek, her sartta kufur ettigi nesneden daha ustun oldugunu gostermektedir kufur ederken, sigarayi bas parmagi ve isaret parmagi arasina koyup, o kufreder bakislarla sigarasini tutturen erkek de bunu daha guclu durdugu icin, ya da daha guclu durdugunu hissettiginden yapmaktadir.

oysaki kadinlarin hic boylesi rollere ihtiyaci olmamistir, bir kadin kufur ediyosa zaten kufurun kendi igrencliginin otesinde baska bir iticilik kazanir, cunku insanlarin kafasindaki prototipe terstir yaptigi, kadinin gucluyum demesini kaldiramayiz biz, " tu kaka" deriz. ayni seyi sigara icen kadinlar icin soylemek de mumkun.

yillar yili zerafet simgesi olmus, kendi gucunu gostermek icin herhangi bir baskaldiriya gerek duymayan hatunlarin bir anda boyle tepkiler vermesi haliyle rahatsiz edici oluyor, agzi bozuk olan heriflerden daha fazla malesef...

..
fasa fiso
erkekler gibi yeri geldiginde agzi bozulmasi gerektigi icin bozan hatun da olabilir.lakin erkeklere yaranilmaz kufurlu tepki verirsiniz agzi bozuk hatun olursunuz, hic kufur etmessiniz kufur etmeyen kiz modeli diye yine kotu elestirilere maruz kalirsiniz.sonuc olarak;
(bkz: her seyin azi karar cogu zarar)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol