20 ocak 1989 samsunspor trafik kazası

sepulturk
üstünden gün itibariyle 19 sene geçmiş olan kara günün en kara olayıdır. samsunspor’un en fırtına zamanlarında gelmşiştir azrail karşılarına. kiminin hayatını almıştır ellerinden azrail, kimininkine ise "keşke benimkini de alsaydı" dedirtmiştir. bu kazanın ardından teknik direktör nuri asan, futbolculardan da kasap muzaffer ve mete adanır hayatını kaybetmiştir olay anında. kazadan sonra haftalarca komada kalan tomic zoran da komadan çıkamamıştır. daha bir çok futbolcunun da futbol hayatını bitirmiştir, felçlere yol açmıştır.

türk futbol tarihinin en kara günlerinden birisiydi bu gece. bir malatyaspor maçı dönüşüydü ve samsunspor’un trabzonspor’dan sonra anadolu’nun en büyüğü olduğu yıllardı. bu olayın ardından samsunspor’un yeni teislerine nuri asan’ın ismi verilmiştir ve geçtiğimiz yıllarda da eski adı gençlik parkı olan parkın adı bu kazada şehit olanlar adına değiştirilmiştir.

bu olayı benim aklıma getiren ise çarşı grubu olmuştur. 19 ocak 2008 beşiktaş kasımpaşaspor maçında açtıkları pankart aklıma getirmiştir. "20 ocak 1989 samsun asfaltını unutmadık" şeklinde bir pankart açmışlardır. bir samsunlu olarak kendilerine teşekkürleri borç bilirim.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol