yırtıp atılmış intihar mektupları

bisizofreninyarattigikarakterimben
bir bunalım anında yazılıp daha sonra ölmemeye karar vermekten mi yoksa buna cesaret edememekten mi böyleyim şeklinde düşünülen sırada çöpe doğru yavaşça ilerleye yazılar bütünüdür.hiç bir zaman amacına ulaşamayacak cinnet dakikaları olmaktan ileri gidemeyecektir.kim kafasında ölüm senaryosu kurmadı ki..

(bkz: en güzel hikayem)
ludingirra
yazarken, öylece yığılmış buldukları andan itibaren tüm sevilenler gelir akla. bir zamanlar sevilmiş olanlar ve hala sevilenler. hem bulanlar hem de öldüğünü öğrenenlerin yüz ifadesi getirilir teker teker göz önüne. bir şarkı eşliğinde yaşanır tüm bu olası merasim."ölümümden kimse sorumlu değil" diye bitirilen mektuplar. sırlarıyla gider insan, hep böylesini tercih eder nedense. eğer gitmekte ısrarlıysa.neden yırtılır bilinmez, "yaşanacak daha güzel günler var" diye düşünülür.ama hep bir ölüm ya da sevdiğini bir şekilde kaybetmek yazdırır bu senaryoyu.hazin son ya gerçekleşir ya da buruşturulup bir güzel çöpe atılır. doğrusu da budur. evet.
specialn
kendi melankolisinden kişinin kendisine gına getirmesi anında yazılmış, aynı anda akla gelen bir olayla anında yırtıp atılmış kağıt parçası. tekrarlandığında diğerleri saklandıysa bir intihar sebebi daha olabilecek, kimsenin göremediği yardım çığrıları.
atacamadesert
güzel bir duş insanlik için küçük ama kendim için büyük bir adim.

telefonumun gelen aramalar hanesini hadim ettirdim operatörümü arayip. konuşan kiz çok şaşirdi bu istegime. aslinda dedim. tüm arayanlari hadim ettirmem lazimdi ama memlekette hala kalkmayan çüklerle uğraşabilecek hatunlar var. onlara yazik olur.

kalkmayan minik çüklerin ama egolari çok büyük. önce egosu girmeye çalişiyor içime. istemem eksik kalsin.

kaf dağinin ucunda üstelik. burnundan da kıl aldirsa. ben ki peri padişahinin kızı. bu sefer sondu prensin ayağina gidişim. alti üstü üç kuruşluk sevişme. kurbağayla da olur.

çenelerim ayrildi. ağzima sokmak isterken egosu yine önce geldi pipisinden. e bu da can yani. sonra gülmekten öldüm oracikta. olay yeri inceleme önce oram buram tam mi diye bakti. lan karilarin kendilerini siktirmesi yetmedi bi de kestirmesi çikti başimiza minagoyum dedi amirim telsizden. yok oram buram tamdi ama bir iki kırık gurur parçasi buldular yerde. de ne a testinden sonuç gelene kadar kimin gururu kırıldı bilemediler.

ben morgda öksürerek kendime gelince adli tipa yeni başkan atandi. raporu yenilediler. ceset ölü değilmiş dediler. laayn ne demek ceset canlandı ortada ölü yoksa cinayet masasinin ne işi var orda ibretini alemini ziktiklerim çabuk geri gelin merkeze minagoyum layyyyn dedi amirim telsizden.

sorun değildi. ölmemek işime gelmişti. küçük ve orta ölçekli kişilik tarlasinda yetiştirdikleri egolari konteynirlar almadi. hiçbir erkek ülkemi bu yolla terk edemezdi. hepsini en batı(k) kıyılarımdan denize döktüm.

geldikleri gibi siktirip gittiler.

atacamadesert
düşmekte olduğumuz mariana çukurunun kıyısına geldiğimizde halbuki ve aslında bir ve daha en derin bir uçurumun kıyısında olduğumuzu görünce hayal kırıklığına uğramadan düşmeye devam edebiliriz çünkü bir önceki düşüşte açmaya kıyamadığımız yedek paraşütümüz artık emrimize amadedir ve bu düşüş aslında sky-diving de adı verilerek yapılırken kontollü bir kendi iç alemine gelecekten eski kendine bugünden dün hayatına bir kuşbakışı bakıştır karnındaki mutluluk karıncalanmalarını nefesini tutarsan bertaraf edebilirsin iraden dışı mutlu olmak yorar insanı çünkü hüznün tam ortasındaki mutluluk çay içerken dondurma yemek gibi bişi dişlere ve akıllara zarardır en azından dünkü senin de bugünkü kadar mutsuzluk içinde yüzdüğünü öğrenmek bu uçuş sırasında bugünleri de atlatabileceğine dair bir umut vermektedir insana halbuki ve aslında ne kadar da zayıf noktan varsa o noktalarını birleştirerek bir sen vardır senden içeri bir sen daha çizersin bir sana daha yetecek kadar zayıf nokta bulunmuşken ve güzellik uykusundan halbuki ve aslında içimizdeki bütün kötülükleri toprağa vererek uyanmışken cazibe hanımın gündüz düşleri cazibesini de gündüzlüğünü de düşlüğünü de kaybetmişken bizim olmuş ya da olmamış hiç olmasını istemediğimiz veya neden bizim değil diye hayıflandığımız erkek ya da kadınları toparlayıp kolilere doldurarak en yakın krematoryuma kargo ile karşı ödemeli yolladık güncel dönem borucunuzu mu tüm borcunuzu mu kapatacaksınız diye soran sesli yanıt sistemindeki cırlak sesli kıza tamamını kapatmak istiyorum mümkünse ben ve senin gibi hayata cırlak açıdan bakan ve kü/çüklerle ömründe en az bir kez uğraşmak zorunda kalmış ve ses tonuna bakılırsa üç vakte kadar uğraşmak zorunda kalacak senin gibileri de beraberimde kapatmak istiyorum diye yanıt verince kızın bu konuşma kaydediliyor biliyor musunuz bile dedirtmeyen hıçkırıklarına sarılarak uyumak hiçkimsenin teselli edemeyeceği kırılmış genç kız kalbini kolilerden arta kalan şeffaf koli bandıyla bantlamak istedim ki kırık olduğu ta uzaktan belli olmasın ne kadar gövde içinde ve taş vücutta bile olsa bir kalbin kırıklığı dudakların ucundaki miniminnacık kıvrımdan belli olur çünkü.

mad
yırtıp attığım intihar mektupları gibiyim. her yanım paramparça. öyleyse çoktan ölmüş olmalıyım ya la?

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol