ankara atlı spor kulubu

igor
türk binicilik sporunu uluslararası yarışmalarda belirli bir seviyeye getirmek amacıyla 1933 yılında kurulmuştur.

türkiye’ de engel atlama ( konkurhipik ) disiplininde ilk kulüp türkiye atlıspor kulübü olup; kurucuları arasında , ismet inönü, ziraat vekili muhlis bey, milli müdafaa vekili zekai bey, dahiliye vekili şükrü kaya, hariciye vekili tevfik rüştü bey, iktisat vekili celal bayar, italya büyükelçisi lojocona, afganistan büyükelçisi sultan ahmet han ..gibi ünlü kişiler sayılabilir.

türkiye atlıspor kulübü, bugünkü ziraat fakultesinin yerinde kurulmuş olmasına rağmen , ii nci dünya savaşının getirdiği maddi sıkıntı sonucu 1939 yılında kendiliğinden kapanmıştır.

1957 yılında e.korg saim önhon başkanlığında özdemir atman, kamil sporel, vehbi koç, fikret yüzatlı, enver erlat, halil başçavuşoğlu, tevfik başar, mustafa durusoy, nuri oğlakçı, ihsan aktürel ve ihsan akhun tarafından ankara atlispor kulübü olarak yeniden kurulmuştur. kulüp yer olarak bugünkü ilahiyet fakültesi alanına yerleşmiştir.

1960 yılında da bu günkü arazisine taşınmış ve uzun süredir asker biniciler tarafından yürütülen engel atlama ( konkuhipik ) tarzı çalışma bu yolla ankara’ da sivil sporcular tarafından da yapılmaya başlanmıştır.

ankara atlıspor kulübü tarafından 1998 yılında kurulan pony binicilik okulu ile dünyadaki sisteme paralel olarak binicilik yaşı 12’ den 6’ ya indirilmiş olup; yaz-kış devamlı olarak binicilik eğitimiverilmektedir. binicilik tesis ve eğitimleri sadece üye çocukları ile sınırlı olmayıp; bu sporu yapabilecek herkese açık olarak verilmektedir.

2001 yılına gelindiğinde, olimpik ölçülerde bir açık bir kapalı manej, pony okulu için düzenlenmiş kapalı manej, 150 ata bakabilecek ahır kapatisitesi ile nalbant hanesi, bir adeta makinesi ( at yürüyüş bandı ) 2 padoğu ( at gezinti alanı ) jimnastik salonu, 1 kapalı - 3 açık - 1 çadır tenis kortu, çalışma duvarı ve sosyal tesisleri de ankara atlıspor kulübü tarafından verilen hizmetlerdir.

bununla birlikte ankara’ da organize edilen tüm resmi ve özel yarışmalar kulübün manejinde yapılmaktaolup; bu manejler üç yıl önce ışıklandırılarak gece müsabakası yapma olanağına kavuşturulmuştur.

yukarıda da belirtildiği üzere , anılan tüm bu tesislerden sadece kulübün üyeleri değil aileleri ile tenis ve binicilik sporuna gönül veren herkese spor olanağı tanınmaktadır.


alintidir.

http://www.aask.org.tr


sayfayi detayli inceledikten sonra gelen edit: ben hayatimda bu kadar sacma bir websitesi daha gormedim.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol