kadınların üstsüz yüzme hakkı

valequentill
evet efendim yanlis duymadiniz. boyle bir hakki var kadinlarin. ben demiyorum bunu diyen isvec li bir feminist grup. grubun adi da ’bara brost’ komiktir , ciplak gogus anlamina gelmekte... umuma acik havuzlarda kadinlarin ustsuz yuzmelerine uygulanan yasagi kabul etmeyen ve surekli itirazlarini dile getirerek savunma olarakta "erkeklerin gogusleri meydanda yuzmeleri serbest iken kadinlara yasak uygulanmasi ayrimciliktir" fikrini benimsemis bu grup sonunda hakli cikti.. ve benim memleketim , guzzel sehrim sundsvall de bu yasak kaldirildi. artik sundsvall de umuma acik havuzlarda kadinlar ustsuz halde yuzebilecekler efendim.. ne mutlu onlara.. bende karar verdim memlekete donuyorum.. sundsvall ve ustsuz kizlar/kadinlar beni bekler ..
independence
tum haklarda oldugu uzere bu hakkin da sinirlari tanimlanmali, gerekli vasiflara sahip olan kadinlara taninmalidir.aksi takdirde bir havuz ba$inda aysel gurel’in ustsuz gune$lendigi ve kendisine taninan bu hakki sonuna kadar kullandigi bir dunyaya hazirlikli olmaliyiz.
elma sekeriiii
her $eyin bir limiti vardır. toplumsal normlar da bu limitlerin üzerine in$aa edilir, diger tarafa gecmeyi ayıp sayar ho$ görmez.
kadınlar neden gögüslerini örterler cinsel bölgeleriyle beraber? cunku ayıp olduguna inanılır, öyle degil mi?

neden ayıptır kapatılması gereklidir?

kadının gögsü mübarektir, bir cocugun geli$imi orda $ekillenir, anne sütüyle cocuk kutsanır. onun dı$ındaki özelligi nedir? erkeklerden farklı olarak gögüsler tek bir nokta $eklinde degil dı$arıda ve esnek bir yapıya sahiptir. serbest bırakıldıgında adeta bir yük gibidir; sırt agrıtır, aynı zamanda acıtır, yürürken sallanır neyse ne i$te. insanların gözüne gözüne o kımıldayan $eyi direk sokmak çok mantıksız gelmekte bana. öyle bir hakkımız varsa da kullanmak istemem, gerek yok a$ırılıga. her $eyin bir haddi hesabı vardır.

oldu olacak herkesin kukusu var diyerekten anadan dogma dola$alım, hani bunun yanlı$lıgı nerede? i$te bu hak da aynı hesaptandır. limitleri bilmek gereklidir.

zira hak, devletten alınmaz, o haklarla dogarsın sen.
ben bir türk olarak da bu hakkımı kullanmak istemem. yapıcak çok daha önemli $eyler var hayatımda.

saygılar, sevgiler vs vs vs...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol