her şeyim

mitili
söylediğinde, bireyin tüm yaşantısını kapsadığı ve onun için öneminin çok büyük olduğu anlaşılan somut yahut soyut varlık. iki sevgilininse birbirine söylediği en aptalca ve yalan olan laflardan biridir.

"her şeyim, hayatımın anlamı, vazgeçilmezim, kılım, tüyüm ... senin kadar kimseyi sevmedim, bambaşkasın sen ..."

eee, cillop gibi bir ilişki işte ne güzel. içiniz rahat, terkedilmeyeceksiniz nasılsa değil mi?

yooo.. hiç de öyle değil. çünkü yukarıdaki sözler külliyen yalandır. sizin cicim zamanlarınızda inandığınız gibi o da kendi söylediklerine inanmıştır, öyle söylüyordur. ’öyle zannetmek’ten öte bir şey değildir. sonu evlilik olmayan ilişkilerin alayı böyledir işte. hatta evlenip kendini adamaya hazır olan insanlar bile salak sulak sebeplerden ayrılıyorlar.

"canım" bile derken düşünüyor insan böyle şeyler gördükçe, yaşadıkça. canım olmayabilir. belki canım olmayı haketmiyordur. belki de ben ona canım diyebilmeyi haketmiyorumdur.

biri bir şeyleri yanlış yapar da biter ilişkiler nasılsa.. bitiyor bir şekilde. bitiyor bitmesine de, onca söylenmiş şey unutulup gitmiyor işte. kurcalıyor kafayı bir yerde.

"her şeyim" dedi, "vazgeçmem" dedi, dedi de dedi... eee? işte bu son soru işareti damar, alkol ve sigara üçlüsünün bir araya gelme sebebidir. geçer elbet bir zaman sonra, alışılır. her şey unutulur.

ama sonra yeni biriyle görürsünüz. bir de bakarsınız ki size söylediği her şeyi ona da söylüyor. "her şeyi" birdenbire başkası oluveriyor. bu yeni şahıs birdenbire sizin kopyanız oluveriyor. insanı düşündüren kısmı bu. "acaba bu adam beni mi takip ediyodu onunla beraberken" diye düşünürsünüz paranoyak bir ruh hali içinde. sonra "hadi lan manyak mısın" da diyebilirsiniz kendinize biraz gerizekalılık varsa bünyenizde. neyse saçmalamak istemiyorum bu konuda.

kısacası, "her şeyim" ve "ne olursa olsun" türevi sözler iki sevgili tarafından kullanılıyorsa yalandır. her şey bir yere kadardır (hayır ölene kadar değil), böyle sözlere kanmamak gerekir.

söylenen sözün arkasında durmak, durabilmek gerekir. bunu beceren biri varsa houston dan ulaşsın aşık olalım birbirimize. hadi bekliyorum.

not: bayanlar tercihimdir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol