azumanga daioh

mad
kiyohiko azuma’nın yarattığı aslı manga olan ve 2002 yılında animesi yapılan bir dizidir. "büyük kral azumanga" anlamına gelen başlık, "azuma’nın dengeki daioh magazini için çizdiği manga"nın kısaltılmış halidir.

azumanga daioh ilk zamanlar dengeki daioh dergisinde dört kareli ve bir sütun içinde yayınlanırdı. daha sonra bunlar kitap haline getirildiğinde, batı kesimindeki okuyucular daha önceden hiç duyulmamış türde espirilerle karşılaştılar. ingilizce sürümü adv manga tarafından yayınlanmaktadır.

animesi ise 2002 yılında adv films tarafından 4 nisan’dan 30 eylül’e kadar devam ettirilmiştir. anime, hafta içi hergün beş dakilalık parçalar halinde, hafta sonları ise yirmi beş dakikalık bir bölüm halinde yayınlandı. 130 adet beş dakikalık bölüm olmasına rağmen bunları birleştirince toplam 26 bölüm ediyordu. 26 bölümün haricinde "çok kısa azumanga daioh filmi" (altı dakikalık promosyon film, ayrıca 0. bölüm olarak da geçer) ve "azumanga web daioh" adlı iki kısa filmi vardır. azumanga daioh, 6 bölümlük vhs ve dvd şeklinde satışa sunuldu. animenin müzikleri geneon tarafından yapılmıştır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol