erkeklerin doğuma girmesi

pinhan
kutsal an olarak gorulmekten cok erkeklerde travma yaratacagina inandigim, bir gece karanlikta aniden yaptiklari isin oralara kadar varmis oldugunu gorduklerine baya sasiracaklarina inandigim ancak kadinlarla olan iliskilerini degerlendirerek onlara daha cok deger verme kararini da asla almayacaklari olaylar silsilesinin ilk hamlesi.
abraxas
ulkede issizlik bitti, ekonomimiz super, aclik sinirinin altinda yasayan kimse kalmadi, siddet desen alakamiz olmaz, egitim mi? asmisiz zaten, ciftci cok muthis durumda, memur desen harika, yolsuzlukla alakamiz olmaz, dis politika da neredeyse mukemmel bir turkiye var..

bu kutsal meseleyi de cozduler ya.. cok rahatim.
elma sekeriiii
erkeklerin e$lerinin yanında (dogumu görmek üzere)ameliyathaneye girmesi olayı.

erkeklerin doguma girmesi ciddi bir travmayı da beraberinde getirmektedir.

eger normal bir dogum olacaksa; er ki$i, e$inin dogumunu görmek için içeriye girdiginde hayatında görüp görebilecegi en korkunc(!) manzarayla kar$ıla$acaktır. yani bir bebegin kadının cinsel organından dı$arıya çıkması, kadının cıglıklarıyla beraber resmen bu er ki$iye i$kence olarak görünecektir.


tabi dogum sancısıyla beraber, kadının kocasına dogum esnasında,
"bana bu acıları ya$attıgın için senden nefret ediyorum" gibisinden laflar edip saldırması da bonus olabilir. oluyor böyle $eyler hayatta.

ha $imdi bu i$kence i$leminden sonra, ya$ayan ki$ilerden biliyorum ki kocaları kendilerinden soguyormu$. o görüntülerden sonra kendilerine dokunmaktan korkar oluyorlarmı$.

tabi bu kamerayı alıp karısının vajinasına zoom yapıp "hadi bi babaya gülümse cocuuuum!" diyen pi$kinler için geçerli olmasa gerek.

sezeryan dogumları için bu durum geçerli midir bilmiyorum, ama normal doguma giren erkeklerin cogu karısına bir süre el süremiyormu$.


(bkz: ben bunu geçen gün duydum sözlük)
benduruyorumsebagitti
demokrasiyle yönetilsek de bazı kafalarda hala otoriter, totaliter yönetimlerin özleminin olduğunu gösteren girişim.

giren girer, girmeyen girmez sana ne?
bunu düzenlemek tbmm’nin işi mi?

madem o kadar düşünüyorsun kadınları; evlatları işsiz olan, üniversite kapısında sürünen, üç kuruşa çalışan anaları güldürecek bir yasa teklifi ver. ama...



nickmickyock
bugünkü gazetede okuduktan sonra işte bağnaz zihniyetin ortaya attığı bir reform daha narasını atmama sebep olan haberdir. o kutsal anı eşinin yanında yaşamak yerine gidip at yarışı izleyen öküzü karısının yanına kanun zoru ile sokmak o garip kadıncağıza eziyet etmekten başka bir şey değildir.

edit: "her geçen gün ne uzamayı ne kısalmayı kısaca yerinde saymayı ilerleme sayan" bu zihniyetin asıl görevi yine her geçen gün güncelliğini yitiren ve git gide boka saran vatan millet sakarya konularına kafa yormaktır.

ha sosyal hayat da sorumluluklarının başında gelir şüphesiz ancak balta girmemiş ormanların doğumhaneye girme zorunluluğu yerine doğumhanelerin ne kadar hijyenik olduğu konusunu denetlenmesi bence daha önemlidir.. yada öyle bir şeydir..
downinahole
bazı doğumlar bilindiği üzere ciddi anlamda çok zor gerçekleşmektedir. sevgili anne adayının çektiği acıların haddi hesabı olmamakla birlikte, doğum esnasında yaşanması muhtemel ekstra sıkıntılar hem anne adayının hem de bebeğin hayatına mal olabilmektedir. anne adayının yattığı yerde acılar içinde bağırarak bebeği dünyaya getirmeye çelışırken kocasının elini tutması, sıkması çoğu zaman sakinleştirici, rahatlatıcı bir etki yaratabilmekte, anne adayına yalnız olmadığı duygusunu vererek desteklemektedir.
abraxas
tasari, erkekler kadinlarla beraber doguma girmek zorundadir degil, isteyen baba cocugunun dogumunu gorebilir seklinde bi kanun tasarisidir. dolayisiyla tbmm nin isidir. an itibariyle babalar dogumhanelere dogum esnasinda alinmamaktalar cunku.

onceligi, gerekliligi elbet tartisilasidir, ama gordugumuz her seye bagirmak suretiyle degil.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol