yoklama kaçağı

mitili
askerlik şubesinden şahsıma gönderilen kağıttaki yazıya göre ağır hapis cezası alabilen şahıstır. "e ben okuyorum" deseniz de, içine düştüğünüzde bir anda başınızdan aşağı kaynar sular dökülmesine neden olabilen durumdur.

(bkz: daha çok gencim)
igor
askerlik subesi - karakol - universite ogrenci islerinden olusan muhtesem uclude burokratik islemler ve ya bazi gecikmelerden dolayi erkek kisilere sikinti yaratan durumdur.heyecan yapilmamali sakince universite ogrencisi olundugu izah edilmeli ve en kisa zamanda ogrenci islerine gidilerek gerekli evragi elden teslim alarak askerik subesine elden teslim edilmelidir.

edit: askerlikle ilgili kesin olmasada nacizane fikir yaratacak ortami gormek icin eglenceli de olabilir.
greyfurt
- ilk iş olarak kayıtlı olunan askerlik şubesi, haberin size ulaştığı ilk saniyelerde aranır.

- size yoklama kaçağı olduğunuzun bildirildiği, oysa okumakta olduğunuz ve 29 yaşından gün almadığınız, bir kedinizin bile olmadığı sakin bir dille anlatılır.

- konuşulan görevli memura allah belanızı versin ki, ekmek çarpsın ki; öğrenci olduğunuza dair belgenin en kısa zamanda şubeye ulaşacağı garanti edilir.

- öğrenci işlerine gidip, olabildiğince panik yapılır. sıra falan dinlenmez. elinizde çarşaf çarşaf belgeler havada sallanarak, yüksek sesle "bu belgeyi alamazsam askere alıyorlar. tutmayın uleeen!" biçiminde işlem tamamlanır. (kalabalık değilse çingeneliğin lüzumu yok. efendi gibi sıranıza riayet edip, belgenizi alın)

- daha sonra öğrenci belgesi "süper ultra manyak yüksek öncelikli yıldırım aps" ile askerlik şubesine postalanır. (aynı ilde olsanız bile aps ile yollayın derim. eğer büyük şehir kalabalığı olmayan bir şube ise elden verin)

- postanın ulaşacağı gün (ertesi gün olabilir) askerlik şubesine telefon edilip, öğrenci belgenizin ulaşıp ulaşmadığı sorulur. (memur size haftaya ara desede siz inatla aramayı sürdürün. her gün arayın. işlem "tamam" diyene kadar aramayı sürdürün)

bana hatay’da ki birliğime teslim olmam için belge gelmişti. işin komik tarafı ayın 2’sinde teslim olmam gerektiği yazılı belge bana 5’inde tebliğ edilmişti. (asıl panik sanırım böyle oluyor). şubemi arayıp durumu anlattım. pazartesi günü mutlaka okuduğuma dair belgeyi ulaştırmam gerektiğini söylediler. belgeyi ulaştırdım, olay kapandı.

önemli mevzular:
1- pek çok okul, askerlik şubesine öğrencileri için belge yolluyor ama bu konunun sorumluluğu öğrencilere ait. yani ulaşmayan belge söz konusu olduğu zaman öğrenci işlerini değil, sizi askere alıyorlar. uyanık olun, her sene 31 ekimden önce şubenizi arayıp askerlik durumunuzu öğrenin. (bu sene için askerliğiniz tecil edilmişmi? belge yollamanız gerekiyormu?)

2- şu adresi sık kullanılanlara ekleyin: "http://www.asal.msb.gov.tr/"
mitili
bazen hiçbir koşuşturma yaşamanızı gerektirmeyen durumdur yoklama kaçağı olmak. askerlik şubesinin yaptığı bir yanlışlık(!) sonucu yoklama kaçağı gözüküyor olabilirsiniz çünkü.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol