ters ozmoz

chavez

reverse osmosis sistemi (ters ozmoz) en genel tanımıyla, suyun içerisinde bulunan anyon ve katyon iyonlarının giderilme işlemidir. aynı zamanda bir tür ileri filtrasyon yöntemi olarak da uygulanmakta olan ters ozmoz üniteleri yüksek teknolojinin en son olanaklarının kullanıldığı üst düzey bir su arıtım elemanıdır.
bu ünitelerin çalışma prensibi, doğadaki ozmotik dengenin ters işleyişi ile açıklanabilir. ters ozmoz sistemi, ozmotik dengeyi tersine çevirmek için ozmotik basınçtan daha fazla basınca gerek duyar. bu amaçla ters ozmoz sistemlerinde yüksek basınç pompaları kullanılır.
yüksek basınç pompasının basınçlandırdığı su, üzerinde 5 angstrom boyutunda gözenekler bulunan membranlara iletilerek suyun saflaştırma işlemi gerçekleştirilmiş olur. atık hattından çıkan ağır konsantre su ise drenaja verilir.
günümüzde kullanım alanları gittikçe genişleyen ters ozmoz sistemleri her türlü endüstriyel alanlar ve evsel uygulamalarda güvenle kullanılmaktadır. özellikle son yıllarda doğal kaynak sularının bozulması, kirlenmesi ve yok olmasından dolayı, su şişeleme işletmelerinde, birçok ünlü firma içme suyunun arıtımını ters ozmoz sistemi gerçekleştirerek pazarlanmasını ve dağıtımını yapmaktadır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol