salih memecan

sepulturk
para hırsının insanı nerelere düşürdüğünün göstergesidir. nereden nereye. karikatürist dediğin biraz muhalif olur, eleştirel bakar. ama bu adam aman hükümete kulp takmiyim de, aman daha fazla nasıl yalakalık yapayım da yaranayım düşüncesindedir akp’ye karşı. ee sonucunu da almıştır. başbakan ile beraber yurtdışı gezisine gimek için vize koparmıştır.
orqn
akp nin seçim kampanyalarına karikatürleriyle destek veren çizerdir.eşi akp milletvekili olarak meclise girdiğinde ’neden siz değilde eşiniz mecliste?’ sorularına;’siyasete dahil olmak istemiyorum.’ diye cevap verdikten sonra bu hareketi biraz abes kaçmış.

demek ki neymiş büyük lokma yiyip büyük söz söylemeyecekmişiz.
pipisik
dün akşamki atv haber yayınında, çizdiği kemal kılıçdaroğlu karikatürüyle ne denli ş.... yoksunu olduğunu göstermiştir. kaleminin satılmış olduğunu herkes biliyordu ama bu kadar alçak ve acınacak halde olduğunu göstermemişti.

dansöz kıyafetli kılıçdaroğlu karikatürünün sonrasındaki test sorusu:

chp lideri aşağidakilerden hangisi?

a) dansöz
b) ağzı bozuk
c) boykotçu
d) hepsi

doğru cevap "d" şıkkı.

http://tinyurl.com/37grwtj

edit/hakaret:

bazı sözler ağır kaçmış; çekelim onları.

pipisik
#977624

bu şahsın muhalefet sahibi bir fikirle karikatür çizdiğini söyleyemeyiz. besbelli ve ayan beyan iktidara yalakalık namına yaptığını herkes bilmekte. "e başbakanı da bir sürü hayvana benzettiler" denilebilir; o iktidarda ve yapılanlar (hem kendisinin hem çizilen hayvanların) da belli bir çerçevede benzeyiş göstermekte. kimse başbakanı bir "it" şeklinde çizmedi nitekim.

bir de teamül denilen bir olgu var karikatürcülükte; iktidardakinin üzerine çizersin, onu yerden yere vurursun; muhalefettekini değil çünkü bizzat kendin muhalefetsindir, değil mi? biz böyle gördük ya da.

burada, çizilen karikatürde; "oynaklık, döneklik, kıvırmak" anlamına gelen dansözlük, yani düpedüz hakaret mevzubahis.

kısa keseyim:

bir kuku uğruna kalemini satmıştır bu insan. gerisi hava cıva.
independence
komik oldugunu zanneden canli turu. birisi kendisini uyarmali komik degil de mide bulandirici oldugu konusunda;

http://www.sabah.com.tr/cizerler/bizimcity/2012/11/15
independence
boyle bir medyanin var oldugu bir ulkede bu adamin hala mizah adi altinda bir $eyler karalamasi son derece dogaldir aslinda. mide bulandiricidir o ayri.

http://www.sabah.com.tr/cizerler/bizimcity/2013/09/18

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol