trt nin yabancı dil yayınları

chavez
ilgili bakan mehmet aydın’ın onayı ile trt’nin ermenice dahil 8 dilde yayın yapması planlanıyor.

aydın, dün cnn türk’e verdiği röportajda, ermenice yayın için, "neden olmasın?" dedi. ermenistan’ın türkiye’nin komşusu olduğunu, iki ülke arasındaki diplomatik ve siyasi sorunlara karşın türkiye’ye ilgi duyulduğunu savunan trt yöneticileri de, "ermenice yayın yapılması bizim açımızdan bir kompleks meselesi değil.

özellikle 1915 olayları ile ilgili tarihi çarpıtan, tek yanlı propagandalar karşısında, ermeni diasporasına karşı kendi tezlerimizi daha iyi anlatabiliriz. iki ülke halkının ortak tarihi birikimini ön plana çıkararak, yakınlaşmasını sağlayabiliriz" yorumun yaptı. yayınların haber ağırlıklı olması ancak haberin yanı sıra, şarkı, film, dizi gibi ilgi çekici programlara da yer verilmesi planlanıyor.
isyankarmuhabir
ozellıkle ortadogu veya yakın cevresınde hakım konuma gecmek ısteyen turkiyenin yapmakta gec kaldıgı yayınlardır. yıllar once bu yayınlar vasıtası ıle gızlıden gızlıye propaganda yapılmıs olsaydı belkı suan komsumuz abd olmazdı. gercı bolge hareketlı ve krız ıcerısındeyken turkmenlerı orgutlemekten acız hukumetlerden bahsedıyoruz ne yayını ne propagandası bugunde resmı ısgal altında kalmadıgımıza sukretmek lazm

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol