içinde allah yazan domates

0 /
goetica
mardin’de ercan demir isimli bireyin salata yapmak için kestiği domates’in içinde arapça allah yazısını görmesiyle vuku bulan haber.

http://tinyurl.com/2s6pjj

dine imana gelmi$ domates.

(ara: akıl)
(ara: fikir)
salome
butun canlilarin uzerinde, icinde, yaninda, basinda, ayaginda yaziyor. dikkatle bakana. dometese iyi bakan , bakmakla kalmayan ve de goren biri cikmis iste.
independence
"bu domates hormonsuz olup tamamen dogal yollardan yeti$tirilmi$tir.

imza:allah.

edit:ne muminmi$siniz be arkada$.sanki besmelesiz abdestsiz camiye gittik, eksi oylar yagmi$.-14 puan, allah bereket versin.sayenizde din kurtuldu, benim gibi munafiklar da cezalandirildi.afferim.

edit2: -17 olmu$ ya$asin.
mitili
bismillahirrahmanirrahim..

içimden kuran’ı buraya yazmak geçti bu başlıktaki entryleri ve entry puanlarına tekrar göz gezdirince. ne kadar sığ mizah anlayış(!)ına sahip insanlar varmış meğer sözlükte. böyle bağnaz insanların olduğunu görünce insanın yazası gelmiyor. arkadaşım söyledi, kendisi insan da.

amin..
spongebob
garipsenmemesi gerekir. onuda bizim önümüze nimet olarak sunan allah’tır. yüce yaradının adının yazması doğaldır.
elma sekeriiii
afiyetle yenmesi gerekir; $ükrederek saygı duyarak...

hiç iki elinizin avuç içlerini birbirine kenetleyip baktınız mı? küçükken merak salmı$tım ben, tesadüfen ke$fetmi$tim. iki elinizin avuç içlerini yanyana tutun ne demek istedigimi anlayacaksınız.

bu $a$ılacak bir $ey degil, zira dünyadaki pislikler o kadar almı$ yürümü$ ki, allah’ın yarattıgı en büyük mucize olan insan’ın yaptıkları o kadar rezil boyutlara ula$mı$ ki, evet i$te o noktada hayret manası ta$ıyan ünlemi kullanabiliriz.

inanamıyorum!!!


dipnot: he tabiki de aa bu domatesin içinde allah yazıyooo, kurbaganın altında allah yazısı var euehuehu bak alaaaaaaan i$ine diyerekten televizyona çıkan insanın da insanlıgına okutmalı biraz sanırsam.
el menzile beynel menzileteyn
kesildiği eksen hasebiyle meşhur olan domatestir zira farklı bir eksende kesilmiş olsaydı salata tabağından öteye gidemezdi..

peki salatalık olmaktan öteye gidemeyen insanlara ne demeli? neye atfen bunu haber yaptınız? allah’ı ispat için ise “sırlar kapısı”nın ardındakini merak eden, teolojik mitlerle kendilerini kandıran insanlara yeni avuntular sunmaktan başka bir şey yapmadınız..siz yapmadınız elbette domates yaptı..

“eyvah eyvah domates sanamı düstü bu yük?
bu dava hor bu dava öksüz bu dava büyük”.

oysa

“insandır sanıyordum mukaddes yüke hamal”..

ünlü kelamcılardan er-razi hz.rabia’ya allah’ı bin bir delille ispat ettiğini söyleyince “bin bir şüphesi olanın bin bir delile ihtiyacı olur.ben bir tek delili bile zait bulurum”

bu ve buna benzer vakalar, akıl sınırları dahilinde mantıkla üretilmiş tanrılar doğuruyor..bu da dinin içini boşalıp kabuk bağlamış batıl bir inanca dönüştürüyor..şifreleri, domatesleri bir kenara bırakıp vahyin şekillendirdiği tasavvur ışığı altında maksada uygun hareket etsek allah yazısını kalbimizin içinde buluruz..

bu balgamda garaudy’nin sözü nokta mahiyetinde olur zannediyorum.

“tanrı’nın yaşayan varlığına, bu varlığa inanışın biçimlendirdiği bir eylemden başka tanık yoktur.”
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol