aselsan mühendislerinin intihar etmeleri

igor
aselsan da calisan biri makina diger ikisi elektronik muhendisi olan uc kisinin pes pese intihar etmesi durumudur. buradaki en onemli nokta uc muhendisin de sifre cozme konusunda uzman olmalari ve ayrica abd nin uydular araciligiyla gonderdigi sinyallerle savas araclarini saf disi birakma sistemini de cokertmis olmalaridir, yani adamlar bize sattiklari silahlari kontrol edemez duruma gelmislerdi. bu kadar durum komplo teorisi mi yoksa bir tesaduf mu bilinmiyor ama uc tane gencecik beyin oldu.

(bkz: ben de mozambik te yasiyorum zaten)
benduruyorumsebagitti
bakan gönül: aselsan’daki ölümler intihar

milli savunma bakanı vecdi gönül, mhp izmir milletvekili erdal sipahi’nin soru önergesine verdiği yanıtta, aselsan’daki şüpheli ölümlerin intihar olduğunu söyledi. bakan gönül "adli makamlarca yapılan geniş kapsamlı çalışmalar neticesinde bu olaylar arasında bir ilişkinin olmadığı, ölen şahısların tümünün psikolojik tedavi gördükleri, ölüm nedenlerinin intihar olduğu belirlenmiştir. intiharlara, ölen şahısların psikolojik durumlarının yol açtığı değerlendirilmektedir" dedi.

milli savunma bakanı vecdi gönül, mhp izmir milletvekili erdal sipahi’nin aselsan, tai’deki şüpheli ölümler ile havelsan proje mühendisinin kaybolmasıyla ilgili soru önergesini yanıtladı. aselsan’da gerçekleşen ölüm olayları hakkında, adli makamlar tarafından gerekli tüm soruşturmaların yapıldığını ifade eden bakan gönül, şunları söyledi:

"bunlara ek olarak şirket yönetimi de konuyla ilgili gereken çalışmaları yapmıştır. adli makamlarca yapılan geniş kapsamlı çalışmalar neticesinde bu olaylar arasında bir ilişkinin olmadığı, ölen şahısların tümünün psikolojik tedavi gördükleri, ölüm nedenlerinin intihar olduğu belirlenmiştir. intiharlara ölen şahısların psikolojik durumlarının yol açtığı değerlendirilmektedir."

"tai’deki ölümler kalp krizi ve iş kazalarindan"

bakan gönül,tusas (tai) inşaatlarında taşeron firma personeli olarak çalışan ve tusas personeli olmayan arif ayık’ın 31 ocak 2008 tarihinde, yine aynı statüdeki ismail özgür atalık’ın 10 mart 2008’de meydana gelen iş kazalarında, güvenlik görevlisi olarak çalışan ethem oktay’ın 8 mart 2008 tarihinde mesai başlangıcında geçirdiği kalp krizi, tusas’ta test pilotu olarak yıllarca çalışan ve 31 ağustos 2008 tarihinde emekli olan şener koltuk’un 12 haziran 2008 tarihinde evinde geçirdiği kalp krizi sonucu vefat ettiklerinin tespit edildiğini bildirdi.

gönül, havelsan çalışanı aycan okan’ın ise basında yer alan haberlerde kaybolduğunun iddia edilmesine rağmen, şahsi nedenlerden dolayı mazeretsiz olarak dört gün işe gitmediğinin belirlendiğini söyledi. gönül, "şahıs bu süre sonunda işe dönmüş, özel hayatıyla ilgili bir durumun spekülasyonlarla basına aktarılmasından ve bu durumun havelsan ile ilişkilendirilmesinden dolayı basına tekzip göndermiştir. her olay, ilgili şirket tarafından derinlemesine araştırılmıştır. söz konusu olaylar, yasalar gereği kolluk güçlerine ve savcılıklara da sirayet ettirilmiştir" dedi.

(bkz: yersen)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol