3 ocak 2008 diyarbakır da patlama

0 /
independence
saat yakla$ik 17:00 civarinda gercekle$en patlama.bomba yuklu bir kamyonla gercekle$tirildigi du$unuluyor.fazla sayida yarali varmi$.olu var mi, varsa sayisi kac henuz verilen bri bilgi yok haber bultenlerinde.
sepulturk
eminyet tarafından 3 ölü olduğu açıklanan patlamadır. 30 civarında da yaralı vardır. bombanın patladığı yer bir dersanenin yanındadır ve dersanenin de çıkış zamanıdır. pkk zavallılığını bir kere daha göstermiştir. hala kendilerini özgürlük savaşçıları olarak görürler. bizim bildiğimiz özgürlük savaşçıları böyle karı gibi arkadan asla vurmamıştır. adam gibi çıkıp savaşmışlardır. ama işte dedim ya kendi götünden korkanların böyle savaşla filan pek işi olmaz.

bu bombayı patlatana emri veren de şimdi elinde purosu, sıcacık evinde olayları izlemektedir. işin en kötü yanı ise bu saldırıyı da gerçekleşltirenler büyük ihtimal yine üniversite öğrencisi.

edit: rte’nin açıklamasına göre; 4 kişi ölmüş, 6’sı ağır 52 yaralı varmış.
teomanyak
pkk’nın acizligini bir kez daha gözler önüne seren hain saldırı.
kuzey irak’ta verdigimiz büyük darbeye çok içerlenmişler,
karşımıza çıkıp savaşmadıkları gibi,
saklanarak "biz özgürlük savaşcısıyız" diyorlar kendilerine.
bunun adına özgürlük savaşı denmez,
bunun adına vatan hainligi, korkak köpeklik yapmak denir.
madem çok güveniyorsunuz kendinize, alın elinize silahları çıkın
karşımıza biz yaptık diyin.

ne oldu?
neden çıkmıyorsunuz?

siz anca;

magaralarda ve daglarda saklanırsınız.

dersane çıkışına bomba koyar

yollara mayın döşersiniz.

siz işte bukadar aciz ve aptalsınız.birazcık insansanız birazcık yüreginiz varsa çıkın haydi karşımıza.
savaşsa savaş!
tırsmayın bukadar ulan!

ölenlerin ailelerine baş saglıgı,
yaralılara acil şifalar dilerim..
isyankarmuhabir
resmı kaynaklarca ha bitti ha bitiyor denilen terorun asla bitmeyecek olmasının orneklerınden bırıdır, terorun koku ıcerıde degıl dısarıdadır hemde okyanuslar otesınde, bugun halıhazırdakı teror orgutu ortadan kalkabılır ama yerıne hemen bır yenısı kurulur boylece orgutun adı, sanı, ıcerısndekı kısıler, orgutun gorunen amacı degısmıs olur ama butun bu orgutlerın varolus amacları olan teror degısmez. bir devlet baska bır ulkede ıstrar olmasını ıstemıyorsa bunu teror yolu ıle cok rahatlıkla saglar, hıc bır devlet yoktur kı kendısı kadar guclu veya kendısıne yakın gucte bır baska devlet ıstesın, eger kendısı kadar guclu bır devlet olursa bu sınırlı sayıdakı kaynakların paylasılması anlamına gelır bunuda tabıı kı hıcbır devlet ıstemez.
nickten yana sansim yok
yine ambulans ve itfaiyelerin sren sesleri... yine masum insanların yakınlarını ararkenki acı dolu haykırışları... yine ateş, yine o dayanılmaz sıcaklık, yine terör, yine anarşizm, yine pkk, yine pkk...

hergele
pkk nın dağdaki etkinliğini kaybetmesi sonucu şehirlerde yapmayı plandığı eylemlerden ilki.güvenlik önlemleri sıktlaştırılmazsa devamı gelecektir sanırım.
hakem kalk dedi
o yaptı bu yaptı,teror bitti bitmedi,korkak, darbe verdik darbe aldık seklinde yazılar var surekli olayla ilgili. herkes sinirli ama su an 4 ailenin evi kan aglıyor. 4 insan öldü önce bunun bir farkına varmak lazım. yaralı insanların aileleri ne halde simdi kimbilir anneleri aglıyo bu kadar mı kolay olmek oldurmek?
independence
itin kuyrugunu tutup cekersen isirir.

son haftalarda turk silahli kuvvetleri bunu yapti, itin kuyrugunu cekti ve hala daha cekmeye devam ediyor.dogal sonucu olarak once istanbul’da metro istasyonu onunde bir canli bomba yakalaniyor.mit uyariyor, "turkiye’ye giri$ yapan bir kac bombali eylem hazirliginda olan terorist daha var".daha sonra diyarbakir’da bombalar patliyor, insanlar oluyor, yaralilar dort bir yerden ciglik atiyor.

son durum.

diyarbakir emniyeti alarmda.ikinci bir bomba olabilir!

olmasini zerre arzu etmeyiz ama olacaktir, olmasi degil patlamadan once ele gecirilmesidir onemli olan.daha buna benzer pek cok bombalama eylemi de olacaktir, ta ki teror son nefesini verene kadar.daglardaki pkk kamplarini vurmak iyi ho$ guzel de burnumuzun dibinde ya$ayan ve nasil oluyor bilinmez ama bir yerlerden bombalar temin eden ve hatta hatta bu bombalari insanlarimizin burnunun dibinde patlatabilecek kadar yakinimiza yakla$an teroristleri ne yaptiniz siz?

haber bultenlerinde verilen bilgilere gore dedeman otelinin ve galeria ali$veri$ merkezinin otoparklarinda patlamis bombalar.benim belimde kemerimle bile zor girebildigim bir ali$veri$ merkezinin otoparkina bomba sokabilmek hangi hileleri gerektirir de herkesin gozu onunde bir bombali araci $ak diye sokuverirsin otoparka.bahsi gecen ali$veri$ merkezine iki araba ile gittigimizde otoparka girebilmemiz en az 5 dakika suruyor, araclarin her tarafi didik didik edildikten sonra otoparka ancak girebiliyoruz.diyarbakir’da bu guvenlik onlemleri yok mu? hem de diyarbakir gibi ate$ uzerinde ya$ayan bir ilimizde.peh be.

edit:diyarbakir valisinin soyledigine gore ikinci bomba ihtimali yokmu$.
artemisia
bazılarının dediği ve istediği gibi dağdan inip şehre girmişlerdir, aferin, şehrin adı bu sefer diyarbakır’dı; yarın ne olur bilinmez..
abraxas
ulkede olan kotu seylere isyan edebilirsin, baskasi seni gaza getirir ulke kurmak isteyebilirsin, bize esitlik yok su yok bu yok diyebilirsin, buraya kadar butun bunlari anlamak mumkun, argumanlarini ne kadar savunmasamda algilayabiliyorum..

ama; eger sen isyan ettigin ulkenin askerlerinin cocuklarini, daha da geneliyle tamamen masum insanlari hedef alip saldiri duzenlersen dunyanin en hakli sebebine sahip olsan dahi bundan sonra kendini savunamazsin.. kendi halkini filan cezalandirmiyor pkk uyeleri, gayet iyi biliyolar diyarbakir in askeri acidan onemini kendileriyle olan mucadelede, onlarla savasan birliklerin, onlara bomba atan ucaklarin kalktigi birliklerin diyarbakir da oldugunu.yildirma calismalari evet, 7. kolordu kara birligidir, ama orada bir de hava ussumuz bulunmakta, ordaki rutbeli askerlerimizin cocuklari diyarbakir da okumakta, simdi o askerlerin ici nasil rahat olucak, ucagin pilotunun akli nerede olucak?.. uzun suredir gordugum en soysuz saldirilardan biri yasandi bugun diyarbakir da, hadi diyelim basardilar istediklerini, hadi diyelim kurdular bir kurt cumhuriyeti diyarbakir da..bunun hesabini kendi cocuklarina dahi veremezler, butun dunyada tek bir adi var yapilanin, kurtulus mucadelesi, varolus cabasi filan degil, tum igrencligiyle teror..pkk ya teror orgutu diyemeyenler simdi ne dicekler cok merak ediyorum, pkk orgut uyeleri bundan sonra nasil kacarlar ne yaparlar bilmiyorum.

basimiz sagolsun, yaralilara acil sifalar dilemek disinda da fazla bir sey gelmiyor elden.
benduruyorumsebagitti
olay sonrası mit müsteşarının başbakanlık konutuna çıkarak olay hakkında başbakan’a bilgi verdiği açıklandı.

benim bildiğim, adında istihbarat kelimesi geçen bir kurum, olaydan önce bilgi verir ve olayın da yaşanmasını engeller. bilgi verme işini de gazeteler, televizyonlar falan yapar.

olayda hayatını kaybedenlere rahmet,yakınlarına başsağlığı; yaralılara acil şifalar...

aysenas
pkknın bir kez daha diyarbakırı hedef olarak sectigi ve eylemlerinde bugüne kadar kullandıklarından daha farklı olarak 40 kglık a4 patlayıcı kullandıgı yine yürekleri acıtan bir terör olayıdır.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol