sahaf

independence
kadikoy’de bulunan, buram buram kitap kokan ve sizi kimsenin hicbir $ekilde rahatsiz etmedigi $ahane bir bar.sahibi de super bir insan ayrica.yakin zamanda bir bulu$ma yapilasi mekan.hatta bulu$ma yapildigi takdirde bilgi sozluk uyelerine inanilmaz indirimler yapilacagi da gundemde olan rivayetler arasinda.
insomnia jim
ah nerde o eski sahaflar demekle birlikte sahaf denen o ozel insan kolay bulamazsiniz soyle ki ilk once bu sahaf en az 2 veya 3 dil bimelidir ki gercek sahaf terimi ortaya ciksin ama gordugumuz cogu sahaf diye gecinen eskiciler daha turkceyi bilmiyor ayrica sahaflarin kitaplara karsi ozel bir hafizasi vardir bunlar nerdeyse dukkana gelen giden butun kitaplari bilmek disinda yakin olan baska dukkanlarda olan kitaplari da bilirler.ayrica nedense bana gore en makbulu sakalli gozluklu cok abartiilirsa pipolu olanidir.
bgat
içine girildiği an zamanın nasıl geçtiğini anlayamayacağınız mekanlardır. raflara dizilmiş eksi kitapların kokusu bile insana mutluluk verir.
bulut
kitaplara dalmanın en zevkli olduğu yerlerdendir sahaflar.özellikle eski ciltli kitaplar cezbeder insanı.cok eskilerden gelirler onlar.hem bir hikayeyi anlatırlar hem de geçirdikleri zamanı.
ilseyim
eski kitap manyaklarının -bütün paralarının gideceğini bildiği için- girmeye korktukları, girince de çıkmaya korktukarı mekanlar. eskiden bütün kitaplar hakkında bilgili, hoş sohbet sahaflar olurmuş. şimdi pek kalmamış galiba onlardan. hocam beyazıt’ta kendi öğrenciliği dönemindeki sahafları anlatırdı. geçen sene gittiğimde hiçbir şeyin hocamın gençliğindeki gibi olmadığını fark edip hayal kırıklığına uğramıştım. yine de vazgeçilmez yerlerdir antika meraklısı kitap kurtları için. eski, yıpranmış kitapların kokusu, daha önce kim bilir kimlerin elinden geçip ne hikayelere tanık olduğu düşüncesi... başlı başına öykü malzemesi olabilir bu kitaplar. bazen aralarından çıkan bir mektup, bir gazete küpürü hayatı da değiştirebilir. ne kadar hocamın anlattığı o sıcak kanlı sahhaflar olmasa da yine de çok keyifli dükkanlardır. özellikle osmanlıca meraklıları için.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol