benim annem bir bilgiçti

avalon
annesi şuan bilgiç olmadığını anlaşılan bilgiç adayı... kafamızda şöyle soruları peyda etmiştir gelişiyle:
acaba annesinin izinden yürümek ve başaramadığı bilgiçlik görevini yerine mi getirmek ister?
yoksa onu sözlükten mahrum bırakanlardan intikam almak mı?
nukleerbasliklikiz
yıllar önce kendisini terkeden acımasız annesini arama arayı$ı içindedir.elinde annesine dair eski bir siyah-beyaz fotoğraf ve bide kendisinin eski bir bilgiç olduğu bilgisi vardır.bütün gündüz ku$ağı kadın programlarına katılmı$,esra ceyhan’ı ağlatmı$,serap ezgü’den azar i$ittikten sonra teker teker sözlükleri denemi$tir.annesini bulması umudu ile...
nukleerbasliklikiz
bundan çok uzun yıllar önce;

annesi ba$ka sözlükte bilgiç olan babası ile büyük bir a$k ya$amı$,lakin "biz kar$ı sözlükten gelin/damat istemeyiz" diyen aileleri evlenmelerine razı olmamı$tır.

bu bilgicin bilgiç babası,bilgicin bilgiç annesine "bohçanı topla ak$am arkada$larla seni kaçırıcaz" demi$,gecenin ilerleyen saatlerinde bilgicin annesinin camına ta$ atmı$tır.ta$ın sesiyle pencereye doğru yönelen bilgicin annesi önceden hazırlamı$ olduğu çar$afları birbirine bağlayarak elde ettiği kalın ipi camdan a$ağıya sarkıtmı$,bohçasını pencereden atmı$tır.bilgicin bilgiç anne ve babası evden kaçıp gizlice evlenmeye karar vermi$lerdir.

ya$adıkları $ehirden uzak,çok uzak bir ormanda $irin bir dağ evine varmı$,ya$amlarını bu evde geçirmeyi dü$ünmü$lerdir.uzun yıllar sonunda a$klarının meyvesi olarak bu bilgici kucaklarına almı$lardır.a$kları kat kat kat artmı$tır.

ancak kader ağlarını örmeye devam etmekteymi$.bu bilgicin bilgiç annesinin abisi,bilgicin annesinin yani evden kaçan kızkarde$inin izini bulmu$ evi basmaya karar vermi$tir.

bu sırada 2 aylık olan bu bilgiç annesiyle kasabaya alı$veri$ yapmaya gitmi$tir.ama bilgicin bilgiç annesinin abisi,yani bilgicin dayısı o vakitlerde bilgicin babasını öldürmü$tür.

kötü dayı evden gitmemi$,bilgicin annesini yani kızkarde$ini beklemeye ba$lamı$.her $eyden habersiz eve gelen bilgicin bilgiç annesine,bilgici evde bırakmasını aksi halde hem bilgici hem de bilgicin annesini öldüreceğini söylemi$.zavallı bilgicin annesi çaresizce kabul etmi$ bu durumu.bilgici cami avlusuna bırakıp gitmek zorunda kalmı$.

bilgici cami avlusunda farkeden iyi bir aile ona anne ve babasının yokluğu aratmamı$,kendi evlatlarıyla bir tutmu$.bilgice zamanı geldiğinde kendi anneni ararsın demi$.bilgiç de artık zamanın geldiğini dü$ünerek annesini aramaya karar vermi$.

katılmadığı kadın programı kalmamı$,ünlü dü$ünür zekeriya beyaz’a danı$mı$,$enay düdek bile çözememi$ bu durumu.

ellerinde tek bir veri varmı$:
$imdiki bilgicin annesi,eski bir bilgiçmi$.

bilgiç annesini sözlüklerde aramaya karar vermi$.
bu çabasından ötürü burdaymı$.


sallaya..öhöm yazan:nukleerba$lıklıkız







neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol