madimak oteli muze olsun

artemisia
facebook gruplarından birisidir. işe yarar ya da yaramaz, ki pek de inanmam yarayacağına çünkü sanal ortamda yapılan protestolar, ses duyurma çabaları yine aynı sanallıkta kalmaktadır bence ama yine de "allah’ın izniyle ebesini arayanlar"dan daha akıllı bir tayfanın iştirak ettiği aşikardır. heh evet tam da aşikardır diye düşünürken şöyle bir yazı ilişti gözüme, güzeller güzeli duyarlı bir gencimiz birbirinden değerli 35 aydınımızın bir gurup gerizekalı tarafından katledilmesiyle ilgili bakın neler yazmış:

"ölesine değerliydiler,ölesine anlamlıydılarki...kim werdiki bu yapılan wahşetin hesabını,kim werebilirki...herşey gibi onuda kapamaya çalıştılar we hala çalışıyolar...ancak bu wahşetin hesabı birgün mutlaka sorulacaktır kimse unutmasın bunu..."

yaptığı imla hatalarını geçtim de "v" harfi yerine "w" harfini tercih etmesini daha fazla geçemedim. ne demiştim? "daha akıllı bir tayfanın katılımı olan bir facebook grubudur", di mi? işte daha akıllı türk gençlerimiz. şahaneyiz... daha çok yakılır diri diri nice aydınımız daha 2 cümle bile kurmaktan acizken biz yeni nesil.
adrenokortikotropik
düşündükleri için yakılan adamların mezarları bile olamamış dört duvarları gezilip görülesi bir yer sanmak nasıl bir mantığın eseridir anlamak mümkün değil. açıkçası,insanlara inancından, inanmayışından, düşünüşünden ötürü insan muamelesi yapmamanın utancını ömür boyu görmek, fotoğraf çekmek, kameraya almak istediğimden emin değilim.
darağaçlarını da sergileriz yakında bir yerlerde unutulmasın diye!
artemisia
şu an kebap salonu olarak kullanılan otelin orda hiç bir şey yaşanmamışça unutturulmaya çalışılmasındansa insanlık dışı vahşetin belgesi olarak müzeleştirilmesi, utancımızı ve acımızı gömmek yerine hatırlatıcı bir nişan olarak en azından şehrin halkını, yeni neslini bilinçlendirmek adına kebapçıdan ziyade farklı bir kullanıma açılması için yararlı bir girişimdir, ha ama facebook iyi bir araç mıdır, değildir...

not: müzeler sadece gezilip görülecek, fotoğraf çekilecek ve hoş vakit geçirilecek yerler değildir.
adrenokortikotropik
oteli yaktıranlar işletsinler bence hatta müzeyi. eserlerine bakıp övünürler belki, değil mi?
ha bence kebapçı kalsın tabi. gider rahat rahat söylerim ben kebabımı, yanına açarım ayranımı, ölenlerin ruhuna kaldırırım hatta ayran şişemi de.
artemisia
muhtemelen oteli yakanlar an itibariyle kebap salonunda adana kebapları suratlarında iğrenç bir gülümsemeyle götürüyorlardır zaten, bilinçlendirme amaçlı iyi tasarlanmış bir müzeyi işletmek pek hoşlarına gitmeyecek ve yine bir aydının işi olacaktır.
adrenokortikotropik
canım vatandaşlarımın bilinçlenmeye ne kadar hevesli olduğunu bildiğimden çok işe yarayacağını düşündüğüm müze. haklılar, fikir değiştirdim sanırım. görmeye, öğrenmeye öyle meraklıyız ki zaten tek eksiğimiz utançlarımızı belgeleyip bunlar üzerinden popülist yaklaşımlar elde etmek. hepimiz madımak otelinde ölen aydınız diye bağırmak gerek sokaklarda bazen değil mi?
greyfurt
terör karşıtı bir müze olması çok anlamlı olur kanaatindeyim.
toplumsal hoş görüyü geliştirecek, acıları tekrar yaşatmayacak ama unutturmayacak, hayatı sienbisi-e penceresinden keşfetmeye çalışan gençlerimizinde faydalanacağını umduğum kampanyadır.

basbaglar katliami gibi konuyla ilintili terör olaylarının da unutturulmayacağı, toplumsal bilincin oluşturulabileceği mekanlardan biri olması dileğiyle.
independence
her muzenin anlami sanat eserlerini yahut ta$ devrinden gunumuze gelen oklari yaylari ya da ne zikkimsa onlari sergilemek amacli degildir.oyle olsaydi isaac newton’un ba$ina du$en elma sergilenirdi bir yerlerde, kurtlanirdi belki ama sergilenirdi.muzelerin anlami tarihe i$ik tutacak materyalleri sergilemektir, madimak oteli’de tarihin kanli bir sayfasina i$ik tutmasi acisindan son derece onemli bir materyaldir.

yok eger illaki kebapci olarak kalacaksa da, yapilan kebaplar emsali gorulmemi$ derecede acili olsun ki, hic degilse orada yenen yemekler zamaninda orada ya$anan acilari bir nebze olsun hatirlatsin.servis edilen ayranlarin yapildigi yogurtlar da tarihi gecmi$ olsun ki, bu katliama sebep olan du$uncenin tarihinin ne kadar eskilere dayandigi ve bagnazlikta sinir tanimadigi bir $ekilde insanlara hatirlatilsin.

bu arada ya$anilan katliami ve drami inatla ta$ak malzemesi haline getirmeye cali$anlara da selam olsun.bir gun yollari o taraflara du$erse muhakkak ugrasinlar bahsi gecen kebapciya.daha yemeleri gereken bol cok bol acili adanalarla tarihi gecmi$ bir zihniyetin temsilcisi bozuk ayranlar var.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol