beyonce knowles

0 /
tedirgin sazan
sesinin rengine hayran kalinasi, balik eti ve ya$itlarina nazaran daha iri gotuyle $ehvetli gecelerimizin yildizi, sean paul ki$isiyle yaptigi babyboy duetinin ise defalarca dinlenesi hatun ki$isi... ayrica juri oylamasiyla 2003’un en seksi hatunu da secilmi$tir, o ayri...
ladykiller
onunla birlikte olmak icin bir daha baska bir kadinla beraber olmayacagima dair yemin edecegim 2 yada 3 kadindan biri.
boyle bir kadin olurmu ya.hem sexy hem zenci,hem sarisin,hem kumral, o mimikleri varya o mimikleri yerim ben onu.
kangaroo
tum zamanlarin en cok ilgi goren bayan vokal gruplarindan destiny’s child’in kurucu uyesi ve bas sarki yazari beyonce giselle knowles, 4 eylul 1981’de amerika - huston’da dunyaya geldi. muzikle ilgilenip kariyer sahibi olma dusuncesine kapildiginda henuz 7 yasinda olan beyonce, katildigi yetenek yarismasinda latavia robertson ile tanisti. kurdugu "girls time" grubundaki partneri olan kuzeni kelly rowland’in da katilimiyla olusan ucluyu, dorduncu ve son uye olan letoya luckett tamamladi. ellerinde buyuk umutlarinin ve hayallerinin otesinde bir sey yoktu. ta ki destiny’s child (kaderin cocugu) ismini yanlarina alana kadar.


grup 1997 yilinda, kendi isimleriyle piyasaya sunduklari albumun ilk single parcasi olan "no, no, no" ile muzik dunyasina bomba gibi girdi. ancak yakaladiklari basari, iki yil sonra cikacak olan "the writing’s on the wall"un getireceginin yaninda sayilmayacak kadar kucuk kaldi. dunya capinda 10 milyonun uzerinde satilan album, "jumpin’ jumpin’", "say my name" ve "bills, bills, bills" gibi hit parcalariyla muzik listelerini altust etti. bir yil sonra michelle williams’in da katiliminin ardindan grup, "survivor"i kaydetti. 9 milyon gibi muthis bir satis rakamina ulasilmasinin ardindan 2001’de iki de grammy odulu kazanma basarisi gosteren topluluk, muzik dunyasinin zirvesine yerlesti.


grubun "jumpin’ jumpin’", "survivor" gibi cok onemli parcalarinin ureticisi olan beyonce, daha sonra muzikal calismalarini solo kariyerinde surdurmeye karar vererek bu alandaki ilk calismasi olan "dangerously in love"i kaydetti. sarkilarin yaninda bilgisayarda izlenebilecek multimedya icerigiyle de dikkat ceken, "gift from virgo" isimli bir de gizli sarkiya yer verilen 2003 cikisli album, sony music columbia etiketiyle muzik marketlerdeki yerini aldi.


cok sayida onemli ismi bir araya getiren, profesyonel duzenlemeleri ve sunumuyla calisma asamasinda gosterilen titizligi hissettiren albumun yapimcilari arasinda beyonce knowles’in yanisira rich harrison, scott storch, focus ve bryce wilson da yer aldi. yaratici kadroda ise su isimler calisti; vokallerde luther vandross, sean paul, rap vokallerinde jay-z, big boi, missy elliot, sleepy brown, gitarlarda dan workman, phil hamilton, john brousard, bassta bryon miller, davullarda ivan hampden, perkusyonda bashiri johnson, arkaplan vokallerde tawatha agee, brenda white-king ve candace thomas.


beyonce, bu ilk albumuyle genis bir dinleyici kitlesinin begenisini kazandi. sarki yazma konusundaki yetenegini, ozgun tavriyla sergilemeyi basaran sarkici, ’gercek bir sanatci’ olarak degerlendirilme hayallerinin gerceklesebileceginin sinyallerini vermis oldu. jay-z ile birlikte seslendirdigi, olay yaratan "crazy in love" ile baslayan ve 15 parcadan olusan "dangerously in love" albumu, beyonce knowles’in solo kariyerine attigi hizli ve guclu adimin bir simgesi olarak raflardaki yerini aldi.


aktorluk konusundaki yetenegini sergilemek amaciyla 2001’de mtv’nin "carmen"inde oynayan beyonce, bir yil sonra sansini beyazperdede denemis ve "austin powers in goldmember"’da foxy cleopatra’yi canlandirmisti. "the fighting temptations" ve sonrasinda gelen cesitli yapimlarla bu yonunu de guclendirmeyi hedefleyen genc sarkici, ayrica pepsi ve l’oreal reklamlarinda da boy gosterdi.


genc sarkici, 46. grammy odul toreni’nde, 5 dalda grammy odulu alarak geceye damgasini vurdu. seslendirdigi ’’dangerously in love’’ adli sarkisiyla rhtytmperformans ve en iyi cagdas r&b (rhythm and blues) kategorilerinde 2 odul alan knowles, erkek arkadasi jay-z ile birlikte seslendirdigi ’’crazy in love’’ adli parcasiyla rap/sung isbirligi ve en iyi r&b sarkisi kategorilerinde de iki odul kazandi. knowles ayrica, vandross ile duet yaparak soyledigi ’’the closer i get to you’’ parcasiyla en iyi r&b performansi dalinda 5. odulun sahibi oldu.


knowles boylece, daha once kendisi gibi 5 dalda grammy odulu kazanan alicia keys, norah, jones ve lauryn hill ile birlikte en cok grammy odulu alan bayan sanatcilar arasina katildi.

kangaroo
yeni albümü b’day’i doğumgünü olan 4 eylül de çıkarıcak olan ve albümdeki tüm parcaki sarkılarını kendi yazan arajmanını kendi yapan kişilik.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol