yanlış başlığa entry girince yaşanılan panik hali

greyfurt
yaşanmayan zamanlar hayatımıza renk katan, geyik konusu durumdur.

kendi bilgi düzeyinize uygun veya ilgi alanınıza hitap eden, bir başlık görürsünüz. hemen bir şeyler yazmak, bilgilerinizi, deneyimlerinizi, fikirlerinizi sözlük ile paylaşmak istersiniz.

çabucak kollar sıvanır. jet hızıyla entry yazılır. son kontroller yapılır. son kontroller tekrar yapılır. "kaydedelim" tuşuna basılır.

ilk mili saniyelerden itibaren bir rahatlama yayılır bünyeye. sizin açınızdan önemli olan yaklaşım, sanal ortamda yerini almıştır.

ilk orgazm saniyeleri atlatıldığı gibi, mouse imleci "bugun" butonuna doğru hareket eder. bir sevgi kelebeği edasıyla yol alan imleç, butona ulaştığında huzur içinde tıklanır.

ama o nedir? onca emek sarfedip, kafa patlattığınız değerli entry’nizin bulunduğu başlık sol konsolda en üstte gözükmemektedir.

ibne moderatorlerden biri entry’nizi jet hızıyla silmiştir. zaten size kıl olmaktadırlar. zaten en çok sizin entry’lerinizi silmektedirler. zaten en çok sizin şikayetlerinize kulak tıkamaktadırlar. zaten ibnedirler.

çok sinirlenilir ve emin olmak için saniyede 153 defa "bugun" tuşuna tıklanır. biraz önceki sevgi kelebeği imleciniz artık kana susamış bir yarasa olmuştur.

fakat başlık yinede gözükmemektedir. sonra bir an "acaba?" gibi bir his doğar öfke dolu kalbinize. en üstteki başlığa tıklanır. girilen en son entry’e bakılır. evet, "anya" başlığında ki "konya" içerikli entry sizin kayıp entry’nizdir. modlardan ayar yememek için hızlı olunmalıdır. kusurunu örtmeye çalışan kedi edasında çevikleşilir. entry hemen kopyalanır ve sil butonuna basılır.

duyarlı sözlük algoritması size "siliyorum bak ben bunu emin misin?" diye sorar. "sil işte mua goyiim. sil şunu" denilerek aynı butona 71 kere hiddetle tıklanır. genelde tam o sırada explorer hata verir. ona da tıklanır.

artık rahatlamışsınızdır. yanlış başlığa girilmiş entry’niz silinmiştir. büyük ihtimalle kimse olaya uyanmamış, hızlı ve etkin şekilde kusurunuz örtbas edilmiştir.

huzur içinde tekrar "bugun" butonuna tıklanır. yanlış entry girilen başlığa tekrar bakılır ama o da ne? lanet olası entry kabus gibi orada durmaktadır. ağzınızdan ağıza alınmayacak küfürler dökülür. zavallı monitörünüze kafa atmak, kainata isyan etmek, geçen haftaki ibne hakemin sırtında sandalye kırmak istersiniz.

ışık hızıyla "sil" butonuna tıklanır. duyarlı sözlük algoritması bk varmış gibi size gene "siliyorum bak ben bunu emin misin?" diye sorar. "lanet olası entry’i silmek istiyoruooaaam" haykırışınız 3 sokak ötede yankılanacaktır. bu esnada monitöre fırlayan salyalar, hırkanın bilek kısmı ile silinir ve kriz anında ki görüş alanı arttırılır.

son bir gayretle tekrar silinen entry’nin başlığına bakılır. oh be! sonunda silinmiştir.

her defasında tekrar yaşanmaması ümit edilir ama tekrar tekrar olur.
zotac
muhtemelen bir kaç saniye olayın farkında olunmaz, daha önceden kafada uzun uzun tasarlanan bir entrynin, alacağı güzel tepki hayalleriyle, suratta; "yav arkadaş nerden buluyorum ben böyle mükemmel şeyleri yeaa" gibi bir sırıtma ifadesi vardır. fakat bir kaç saniyeye sığan bu tabiat olayından sonra, entryinin yanlış başlığa girildiği idrak edilir. ve o andan itibaren saniyenin onda biri kadar sürede, bütün hayat hikayesi gözlerinin önünden geçer yazarın. derken birden bir celallenme ile, "hassiktir la sil sil sil" nidaları eşliğinde entry ışık hızı ile silinir. biraz kıpırdamadan durulur ve kimler var butonuna basılır. manzara korkunçtur, bir sürü yazar vardır ve illaki içlerinde bir tane fırlama vardır. akabinde ölümü bekler gibi houstonun yeşil renge dönüşmesi beklenir. ve o renk belirdiği anda, hayattaki en boktan renk sorusuna, şüphesiz aha bu renk a.k der içinden. ve houstondan daşşak geçilmesini sindirdikten sonra, heyecan yapmadan, aynı başlık 4-5 kere sesli olarak okunur, sonra entry girilir.
ama o entry artık eski entry değildir. hayatın sillesini yemiştir bir kere.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol