iett den imam hatip liseli kızlara özel otobüs

angelus
iett nin küçükköy kazım karabekir imam hatip lisesi nde eğitim/öğretim gören! kız öğrencilerine tahsis ettiği "özel" otobüstür. ne ala memleket. evet.

http://www.kisaca.net/avssa

nickten yana sansim yok
"...habere göre, iett otobüsü "haremlik selamlık" öğrenci taşıyor. rahatsız olunan durum ise kız öğrencilerin çoğunun başının örtülü olması. öğrenciler imam hatip lisesi öğrencileri ve görüntülerin çekildiği yer ise sokakta ve otobüs içerisinde. yani başörtüsünün serbest olduğu bir yer. ancak servis edilen haberde, bu sanki yanlış bir durummuş gibi bir hava estiriliyor. okulda zaten sadece kız öğrenci bulunuyor ve velilerin isteğiyle iett böyle bir hizmet veriyor. iett isteyen her okula, üniversiteye veya kuruma böyle bir hizmet verdiği araştırılmıyor.

konuyla ilgili açıklama yapan istanbul büyükşehir belediye başkanı kadir topbaş, öğrenci velileri ve okul yönetiminden gelen talepler doğrultusunda böyle bir hizmetin verildiğini ancak bu uygulamanın 2001 yılından bu yana sürdüğünü söyledi.

ayrıca başkan topbaş, bu tür hizmetlerin yalnızca tek bir yerle sınırlı olmadığını da belirtti.

yıldız teknik üniversitesi’nin davutpaşa kampüsü’ne öğrenci taşıyan iett otobüsünün görüntüsü başkan topbaş’ın söylediklerini doğruluyor.

yedi yıldır, servis ücreti ödemeye gücü yetmeyen okul öğrencilerini, ücret karşılığında taşıyan otobüsün, bu günlerde tek kare görüntüsü çekilerek, imam hatiplilere özel uygulama yapılıyor şeklinde servis edilmesi, insanı düşündürüyor."



vesaire vesaire...
greyfurt
izmir’de 2 yıl boyunca okula devletin sağladığı servisle gitmiş biri olarak bu habere kendimi tutamayarak oturma organımla da güldüm. (gittim evet. gelirken tercihi sana ait)

bu haberin 2 gün içinde gene fos olduğu ispatlanır ama kimse çıkıpta yazmaz.(diğer yüzlerce örneği gibi)

eğer aynı otobüs 2007 karpuz güzeli finalistlerini taşırsa hizmet olur (yani haber niteliği taşımaz) ama o otobüs ihtiyaca bağlı olarak bir kısım öğrenciyede hizmet edince sorun oluyor.

ilgili kurumun zarar etmemek için bir takım talep cetveleri vardır. (örneğin izmir’de 10 kişi dilekçe vererek otobüs seferi başlatılabilmekteydi ) yani şirket veya kurum o saatte 10 kişiyi garanti edince seferi başlatırdı.

anlamak mümkün değil. anlayan birileri varsa anlatsın. yani o otobüs kiliseye öğrenci taşısaydı gene bu şekilde eleştirebilecek miydik?

(bkz: adaleti adalet yapan kıyastır)
igor
universitede bu hizmetten yararlanmis biri olarak sunu cok net soylemeliyim ki burada bir ayrimcilik yapiliyor. buyuk sehirlerde ilgili kuruma basvurarak bu hizmetten faydalanabilirsiniz evet ancak buradaki ornekte okula ait belirtilmis duraklar yoktur okul guzergahindaki her durakta durarak imam hatip de okuyan sadece kiz ogrencileri ozel olarak alan goturen bir hizmetten bahsediyoruz.

hizmet kuruma ve ya kisiye ozel hatta duruma ozel verilmez hizmet geneldir herkese ayni standartta uygulanir birileri turbanli diye daha ozenli davranirsan buna iyi niyet denmez ayrimcilik denir ha sunu da soylemekte fayda var etrafta basi kapali acik degil zihinleri acik insanlar gormek istiyoruz. evet
enharista
sadece imamhatipli ögrencilere tahsis edilmesi diye bir şey sadece anlamsız bir haberden provakatif eylemlerden başka bir şey degildir,ögrencilerin çıkıs saatine denk gelen bir otobüs ardında da yolcular için bir otobüs vardır bu istanbul’un çeşitli bir çok yerinde senelerdir olan bir durumdur bu sadece arz talepile ilğili bir şeydir,çocukluk ne isterse o olur.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol