conta hareketi

independence
sitesindeki aciklamasi $u $ekilde.


---------------------------alinti----------------------------

wwf-türkiye olarak; ocak 2007’de başlattığımız suyumuza sahip çıkalım kampanyası ile su kaynaklarımızın durumu konusunda farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. bu çalışmaların devamı olan conta hareketi ile, su kayıpları ve kentsel su kullanımı konusunda kamuoyunu bilgilendirmeyi, kentsel su kullanımındaki duruma dikkat çekmeyi ve herkesi harekete geçirmeyi hedefliyoruz. türkiye’nin su kaynakları yanlış yönetim ve kullanım nedeniyle her geçen gün yok oluyor.

kaynağından musluğumuza gelene kadar suyun yarısını, şebeke borularındaki sızıntılar, ana isale hattıyla diğer ara hatların bağlantılarındaki veri eksikliği, basıncın ayarlanmaması gibi nedenlerle evlerimize ulaşmadan kaybediyoruz. bu konuda hem bireysel hem de kurumsal olarak alınması gereken önlemler var. conta hareketi ile amacımız; ilgili kurum ve kuruluşları bu konuda harekete geçirmek ve kamuoyunun ilgili kuruluşlardan, özellikle belediyelerden altyapı talebinde bulunmasını sağlamak.

wwf-türkiye olarak, kamuoyunun su kaynaklarının doğru yönetimi konusunda taleplerde bulunur hale gelmesini, ülkemizde suyu yöneten ve su politikaları geliştiren kamu kurum ve kuruluşlarında değişim yaratmayı amaçlıyoruz. başta istanbul çevresindekiler olmak üzere ülkemizdeki su kaynaklarının entegre havza yönetimi süreçleriyle planlanması ve korunmasını talebini yaratmak istiyoruz.


---------------------------alinti----------------------------

bilgi sozluk’e de bu harekete destek olmamiz icin ilgili ki$ilerden talep gelmi$ ve kendilerine memnuniyetle destek olabilecegimize dair bildirimde bulunulmu$tur.elimize bannerleri ula$tigi anda arzu ettikleri surece bilgi sozluk’te hicbir kar$ilik talep etmeksizin yayinlanacaktir.

internet adresleri $u $ekilde.

http://www.contahareketi.org/

angelus
uzak doğu dövüş sanatlarında uygulanan bir harekettir. bu hareket neticesinde yuvarlak oluyorsununuz, suyu geçirmiyorsunuz. böyle bir şeydi sanırım, tam emin de değilim.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol