yusuf ziya özcan

forlindon
yök yok olmadıkça başkanlık koltuğuna oturacak kişilerin pek de önem arz etmediği aşikardır...
ve tabii ki sevgili cumhurbaşkanımızın kankisi olma olasığı çok yüksektir...
insanlar kraldan çok,kralcı olmaya zorlanıyor...
(bkz: yaşasın yeni kral)
benduruyorumsebagitti
yokün son başkanı olmasını ümit ettiğimiz kişidir.üniversitelerin, öğretim üyelerinin, öğrencilerin tepesinde bu öcü kurum olduğu sürece, iyi insanların iyi atlarına binip gelmeleri sorunu çözmeyecek; geçici bir rahatlama sağlayacaktır ancak.
supurgeli cadi
yeni yök başkanımız. umarım bu şahsşyet de tüm mesayisini imam hatipler üzerine harcamaz. aaaa bu memleket de ilahiyat dışında üniversite, imam hatipler dışında liselerde var canımmmm.
aysenas
yeni yök başkanı olup yaptığı farklı açıklamlarla gündeme gelen odtü sosyoloji bölümü öğretim üyesidir.
sepulturk
geçen gün kemal unakıtan tarafından gururu ayalar altına alınmış birey. mikrofonların açık olduğunu farketmeyen kemal abi, bir burokratın "yusuf bey güzel konuşuyor" gibi bir şeyler demesi üzerine "isterse konuşmasın" demiştir. ve bugün bu şahıs kemal abi ile güle oynaya bir toplantı yapmıştır. diyecek hiçbir şey yok. bir tarafta ne olursa olsun koca bir profesör diğer tarafta kemal abi.

(ara: gurur)
(ara: şeref)
angelus
üniversitelere "türbanlı öğrencileri içeriye alınız, bunun için yasanın çıkmasına gerek yoktur" şeklinde haber gönderebilen bir bireydir.
newsted35
her fırsatta üniversitelere "türbanlı öğrencileri alın" diye bas bas bağırırken, üniversite kapısından içeri alınmayan türbanlı öğrencilerin kendisine gelip şikayetlerini dile getirecekken "yök’e türbanla girilmez" deyip kapıyı öğrencilerin suratına kapatan şaka gibi bir adam.
angelus
"üniversite okuyan da, okumayan da 18 ay akerlik yapacak" deyip kendine güldürmüş olan bireydir. a.k. milletin elinden kısa dönem askerlik yapma hakkını alıyosun, onu anladım. lakin 15 ay olan askerlik süresini niye 18 aya çıkartıyosun sen onu anlamadım. uzun dönem askerlik süresinin 15 ay olduğunu bilmeme gibi ihtimali düşünemiyorum, zira bu konuda ahkam kestiğine göre demek ki daha önceden konuyla ilgili bi çalışması oldu. e bu durumda geriye bi tek askerlik süresini uzatıp/kısaltma yetkisi olduğu devreye giriyor ki pek vahim bir durum bu. evet.
fergadan
bugüne kadar başa gelen bence en özgürlükçü başkan.neden? çünkü bana göre başörtüsü ile üniversiteye girmek bir özgürlüktür. hangi başkan var ki bundan öncekilerde başörtüsüyle üniversteye girilebilir diyen? ister siyasi olsun ister olmasın.
sepulturk
maaşına %200 zam istemiş ve hükümet tarafından kabul görmüş bireydir. bundan önce erdoğan teziç’in akademisyenler için istediği zam talebini pek bir güzel reddeden hükümet, kuklasının hiç bir isteğini geri çevirmiyor maşallah. benim de böyle güzel bir kuklam olsa ben de pamuklara sarmalar sarardım o ayrı.
independence
kendisi tam bir türban dostudur. once universitelere turban ile giri$i sagladi, ardindan da her sinava ogrencilerin turban ile girebilmelerine olanak sagladi.

turbana kesinlikle kar$i degilim, esasen hic skimde degil, takan takar takmayan takmaz, beni geren bir durum yok ortada ama bunu devlet meselesi haline getirdiler ya, universitelerin ba$inda bulunan adami da buna dahil ettiler ya, ne desek bo$. gerci kendisi de bu konuya dahil olmakta bir hayli hevesli sanirim, $ak diye kurallari koyuverdi.
independence
tum universite rektorlerine bir genelge gondermi$ ve kampuslerdeki polislerin ve jandarmanin kampuslerden cikartilmasi talimatini vermi$. sivil polisler de buna dahil.

artik kampuslere ancak rektorun talebi dogrultusunda polis ve & veya jandarma girebilecek.
isyankarmuhabir
dün katıldığı gaziantep universitesi bahar festivali sırasında bir sergiyi gezerken kadın vucudu figürlü bir heykeli mustehcen bulmuş. heykelden tahrik olabilen bir yöneticimiz olarak millet olarak ne kadar övünsek azdır kanaatimce. başka yerde olsa bu zihniyetteki bir organizmayı incelemek üzere hemen psikolojik testlere, başlarlar biz genç nesilleri yetiştirsin diye eğitmen yapıyoruz yetmiyor bir devlet kurumumuzun başına geçiriyoruz. heykelde takıldığı unsurda sanırım kadın göğüsü şekli, kadın göğüsü ilk medeniyetlerden beri üretkenliği, doğayı sembolize eder kendisi bir prof olarak bunu biliyorolmalıdır diye düşünüyorum ama herhalde o derse giremedi öğrenciliği sırasında.belkide yapılacak en iyi protesto kendisine anadolunun en çok bilinen tanrılarından olan erkek bereket tanrısının heykelciklerinden bol miktarda yollamak olduğunu düşünüyorum.
şunun gibi
http://tr.wikipedia.org/wiki/priapos

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol