başlıkların silinme sebepleri

independence
imla kurallarina uymamasi, dahi eki anlamindaki "de", "da" larin kelimelerden ayri yazilmamasi ve soru eki "mi" lerin kelimelerden ayri yazilmamasi.
independence
yonetimin insiyatifi dahilinde, sozlukte olmamasi gerektigi du$unulen, biz dahil hemen herkese ters gelmesi muhtemel, sadece ba$ligi acani ho$nut edecegi halde okuyanlarin tiksinmesine sebep olmasi.
angelus
internet adresleri ile ilgili başlıklar sadece o sitenin adı ile açılır, başlığı ile açmak gayet anlamsızdır. hiçbir işe yaramaz. olsa olsa başlığın altına girilecek bir entry ile adres verilebilir.

başlık: www bilgisozluk com

sonuc: silinir.

başlık: bilgi sozluk

sonuç: ne kadar da güzel.
angelus
gerekmediği sürece nesnelerin sonuna "türü" hakkında ek getirilmez. örneğin elma bir meyvedir, bunu bilmeyen yoktur lakin başlık açılırken "elma" yerine elma meyvesi ni kullanmanız hatalı bir başlık örneğidir, ve silinmeye mahkumdur.

aynı şekilde erciyes bir dağ ismidir, fiziki haritalara da bakıldığında gayet açık bir şekilde beirtilmiştir. lakin erciyes yerine erciyes dağı şeklinde bir başlık açılırsa ayıp olur, ziyan olur. ama bu sefer uyanık birey sorabilir bize: "efendim ağrı dağı var ama ülkemizde o nasıl olacak?" o zaman deriz ki bu soruyu soran sevgi pıtırcığına "a benim güzelim ağrı dağı var ama o tamamiyle ağrı isimli şehir ile ağrı isimli dağı birbirinden ayırt etmek içindir".

evet efendim umarım vermiş olduğum bir kaç güzel örnek ile hangi nesnelerin sonuna "türü" takı olarak gelir hangilerine gelmez bir fikir verebilmişimdir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol