rol çalmak

angelus
tiyatroda seyircilerin asıl oyuncu yerine kuytuda köşede bir takım maymunluklar yapan bireyi "lan noluyo orada a.k." diyerek izlemesi sonucu gerçekleşen hadisedir.
zikkiminkoku
bazen istemdışı rol çalınabilir. oyuncu eğer bir önceki sahnede seyircinin dikkatini çekmişse bu, bir sonraki sahneye de yansıyabilir.oyuncu, sahne üzerindeki oyundaşının jest ve mimiklerinin yerine, sahnede sıradan bir yürüyüşle bile rol çalabilir. bu durum ise bilinçli seyirci faktörü ile giderilebilir. eğer seyirci adam gibi hangi sahneyi takip etmesi gerektiğini bilirse bu sorun ortadan kalkar.
senaristanbul
kendisine verilmiş küçük rolü hazmedememiş oyuncunun, başrol oyuncusuna gıcık olsun diye yaptığı doğaçlama hareket ve replikler.
valin
rol çalmak replik sırası size gelmeden sözsüz olarak oynarken yaptığınız aşırılıkla yahut allah vergisi bir yetenekle tüm dikkatleri üstünüze çekerek repliği olan kişinin rolünü arka plana atmaktır.

günümüzde bu olaya biraz daha sempati ile yaklaşılıyor.yetenekleri keşfetmek açısından fakat seksenlerde bu olay olduğunda rol çalan kişiyi kuliste bir güzel pataklıyormuş rolu çalınan kişi hele ki büyük üstadlardan biriyse.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol