laik ülkenin laik sehri izmirde rakı balık zirvesi

newsted35
"laik şehrin laik insanları,size rakı içmek yakışır" sloganıyla başlatılan, sonunda evin yolunu zor bulacağımdan şüphelendiğim zirve olacaktır.
independence
goruldugu kadari ile laik ulkenin laik $ehri izmir’de bu zirveyi gercekle$tirmek arzusu ile yanip tutu$an insanlar, izmir kelimesinin ozel isim oldugunu ve eklerin ozel isimlerden ayri yazilmasi gerektigini, daha da otesi buranin bir sozluk sitesi oldugunu ve ba$liklarda imla kurallarina uymanin esas oldugunu bilmiyorlar.

de ekini izmir kelimesinden ayri tutmasi gerektigini bilmeyen bir insanin rakiyi da kolayla birlikte iceceginden endi$eliyim ben.

bilgi sozluk’te ki kronolojik siralama $u $ekildedir.

1-comez olunur.
2-yazar olunur.
3-sozlukte yazarken kurallara uyulur, mesela ekler ozel isimlerden ayri yazilarak ba$liklar acilir.
4-akabinde gerekiyorsa zirve tertip edilir.

yazik ki kimi zaman bu kronolojik siralama $a$iyor.comez olunuyor, yazar olunuyor, "once ben bir kurallari ogreneyim sozluge adapte olayim, sonrasinda zirve kolay" demek yerine $ak diye zirve duzenleniyor.

ne cok konu$tum bo$ yere.
betterthan
katilan arkadaslara simdiden iyi eglenceler diledigim zirve.

lakin,

isim konusunda enterasan dusuncelere sevk etmis toplanti,simdi en basinda yaptigimiz-yaptiginiz zirve seriata yonelik bir zirvemidir,alin lan bakin biz hala raki-balik yapabiliyorz bu ulkede demekmidir,anlayabilmis degilim.

ayrica yillardir laikligi,kemalistligi oyle anlamsiz manasiz gereksiz yerler de kullandik ki,bu gereksizliklerin icinde asil gerekli olan asil yapmamiz gereken asil uzerimize dusen vazife olan, mustafa kemal ataturk un cizgisinden komple ciktik ve yuzde 47 ler olarak geri dondu hepimize birden.

zirve basliginin altinda politika yapmak ne kadar gereksizse, bir zirve icin seriat ulkesinde yasiyormusuz gibi ya da raki balik yapmanin laiklige bir yarari varmis gibi bir isim bulmak da zannimca bir o kadar gereksizdir.
bb
tek bira içen bilgiç olarak katılacağım zirvedir.

edit büdüt: etom dan alınan bilgiye göre bu sadece bana özel bir durumdur. "ben de bira içeceğim" diye atlamayalım lütfen .
newsted35
newsted35, etom, bb, iso thegreat ve max ile toplaşılmış, konuşulmuş zirve kararı alınmış ve sıklıkla yapıldığı için bu sefer iso thegreat’ın başlığı açmasına karar verilmiştir.
4 kasim 2007 oylemesine iste izmir zirvesi ve 2 aralik 2007 icelim guzelleselim izmir zirvesi nasıl newsted35 ve max’ın kafasına göre ayarlanmamışsa bu zirve’de iso thegreat’ın kıçından kopmuş "lan oltayı atayımda belki gelen olurda yaparız" düşüncesiyle yapılmamıştır.
...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol