allahın sopası yok ki

goretomb
ki$inin ba$ina gelmi$ kotu bir olayi hakketigini isaret eden sozdur.
ornegin koko$ hatun erkek arkada$ini yalan dolanla eker, ba$ka bir raconla kiri$tirmaya meyillidir keva$e tam bu sirada tup kamyonu altinda izdiraplar icinde kivranarak can verir bu soz orada cuukkk! etkisi yaratir.
darklord
zaten bin bir turlu misubetle belalayla ugrastigimi du$unup bide sopasi olsaydi tam olurdu artik kafama mi vurur gotume mi sokardi diye du$undugum ba$lik.
pelagehatun
keşke olsaydı da bi hata yaptığında insanlar "tey allaam bunu nasıl çıkarıcaksın ben den" "yok ben böyle böyle yapmasaydım böyle olmazdı, ceza bu bana" gibi yorumlar yapmasalardı. ne güzel işte kafana bi sopa yersin ne olduğunu anlarsın, cezanı da çekmiş olursun hemen orda. hem böylece cennet cehennem sorunsalından da kurtulmuş olunurdu.
(bkz: ahirette götümüze girecek entryler )
muhabbetperver
islama göre dünyadaki olaylar, sebepler dairesinde vuku bulurlar..biz bu sebeplerin hepsine birden "allah’ın yeryüzündeki sünneti(tabiri caizse kanunları)" diyoruz..hal böyleyken insan yaptığı herhangi bir şeyin akabinde, her hangi bir tepki ile karşılaşacaktır...yaptığı her eylem, yaptığı her seçim onu bir yerlere sürükleyecektir..hal böyleyken hem allahın sopaya ihtiyacı (haşa) yoktur ve hem de insanın allahın sopasını beklemesine hacet yoktur...(allahın sopası olsa da olmasa da cezanı çekeceksin, kaçışın yok manasına gelen enteresan bir söz...)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol