su soğuk su diye bağıran reklam afacani

faten
ne zaman izlesem babamı aklıma getiren reklamda oynayan afacandır .



şöyle ki ;

kucuktum reklam yayınlandıgında ,cocugu pek hatırlamıyorum ,tek hatırladıgım cocugun kazandıgı parayla neden top değil sandalye aldıgını babama sordugumdu..

sokakta top oynuyoruz ,ana cadde oldugu icin 2 gunde bir topumuz patlıyor ,babam bıkmıs top parasi vermekten ,bu son top demiş ,onu da patlatmayi becermiş egzozlu canavarlar..

eve geliyorum moralim bozuk ,sanki hayatın anlamı kaybolmus ,topum patlamıs yıne ,salak caner ,kazmasin işte kazmaaa ,yarın anlatmıycam sankı duygu’ya dıye dusunuyorum ,biraz keyfim duzelıyor ama bu topumun patladıgı gerceğini degistirmıyor..

babam işten gelıyor ,babaa ,babacııımm hosgeldin diyorum ,yine mı topun patladı dıyor ,nerden bılıyor yahu bu adam herseyi diyorum ,annem senın en sevdıgın yemekten yaptı bılıyor musun dıyorum en sevımlı halımı takınıp ,top yok ,yeter bu kacıncı oldu dıyor ,aglıyorum..

yarın pazar ,okul bahcesinde mac var ,duygu da gelecek izlemeye ,topu ben goturursem takımın kaptanı olucam ,ama topum yok ,aklıma asrın fikri geliyor ,su satıcam ,para kazanıp top alıcam..

kendimi tebrik ediyorum ,dahiyim ben ,bu kadar kolaymıs demek ki diyorum,aslanım benım ,karada sana olum yok tadında gaz verıyorum kendıme ,bı sarı bı kırmızı ıkı top alırım bakarsın dıyorum ,para kazanıcam ,babama da kapak olucak dıye dusuncem utanmasam ,ama yasım ufak ,dusunmuyorum öyle bişey.

babama gidiyorum ,konusmamız lazım dıyorum ,konusmaya gerek yok ,top istiyceksın dımı dıyor ,hayır dıyorum fakır ama gururlu bır sekilde ,yakında fakirliğim gecicek nasılsa dıye dusunuyorum .

ben calısmak ıstıyorum dıyorum ,su satıcam yarın pazarda ,kazanıp top alıcam kendime.babam sankı bu lafı beklıyormus gibi rahat ,peki diyor ,calıs tabi ,buyudun artık..

ne calısması oglum al su parayı gıt top al kendıne demesı ıhtımalı de ortadan kalkıyor boylece,calısıcam deyınce bır kez donemıyorum ,ilk soku pazarın 8 de kuruldugunu ogrenınce yasıyorum ,8 de kalkılır mı be ,şirinleri izleyemıycek mıyım ben ? mac 12 de ,11 de kalksam bır saatte kazanamaz mıyım ?

anne baba sozlesmısler ,8 de kaldırıyorlar beni ,annem su hazırlamıs bidonda ,zaten bunlar benı sevmıyorlar ,hastanede karıstım ben dıye dusunuyorum ,ciddi ciddi calısmaya yolluyolar beni ,ama umidim tam ,alıcam topu ,vurucam kırbacı ,yok pardon ,sut atıcam..

pazara gidiyorum,herkes bana bakıyor ,pazar yavas yavas kalabalıklasıyor ,babam arkadasıyla konusmus ,hemen dıyor sen surada dur ,soyle bagir falan ,ne bagırması dıyorum ,icecek olan gelir icer ,bagırmam ben ..

gelen gıden su ıcen yok ,1 saat oldu ,maca 3 saat kaldı ,tek su icen yok ,bagırıyorum ,suuu ,suuu ,suuuu ,nasıldı lan devamı ,susamadınız mı lan mkoduklarım dıyıcem neredeyse ,ama o zamanlar bu kufuru bılmıyorum ,suu dıyorum ,bogazım kuruyor ,bi bardak su ıcıyorum ,prensıp sahıbıyım ,50 bın lırayı sag cebımden sol cebıme koyuyorum ,babam kendın ıcsen bıle ver parasını dememiş miydi ? vardır bir bildiği.

ahmet amcayı goruyorum ,yanıma gelıyor ,ne yapıyorsun burada dıyor ,su satıyorum dıyorum ,ver bakalım bı bardak dıyor ,verıyorum ,ıkıncı satısımı gerceklestırıyorum ,sesım daha gur cıkıyor artık ,suuu dıyorum ,suu derken okuldan suuude’yle gozgoze gelıyoruz ,hassiktir ,oha oluyorum ,kal gelıyor ,su beklerken sude gelıyor ,duygu’ya soylemese bari..

saat 10.30 ,ahmet amca’dan sonra 2 tane daha satmısım su , toplam 200 bin liram var ,top 500 bin lira ,sıctık dıyorum .

kazanamadım para ,para kazanmak ne zormus be .uzaktan babamı goruyorum ,hayal kırıklıgımı gostermemem lazım ,suuu diyorum tekrar ,babam yanıma gelıyor ,işler ne alemde dıyor ,allah bereket versin diyorum ,pazarcı amcalardan ogrenmişim bu lafı da ,pazarcı jargonunu kapmısım ,pazarcı amcanın bana verdiği ,bana 10 boy buyuk gelen mavi onlugumun para koyma kesesıne elımı atıyorum ,icerden 4 tane bozuk para sesı cıkıyor ,kazanıyorum dıyorum ,gururlu bir şekilde ..

aferin aferin diyor ,ben ahmet amcanın yanındayım ,gelirim birazdan ,sonra eve gideriz ,tamam dıyorum ,anlayamadıgım bır sekılde gozum doluyor ,suu demıyorum artık ,futbol macının vakti yaklasıyor ,ben orada elımde sıseyle duruyorum ,susuyorum ama param yok ,icmiyorum ,o benım sermayem..

saat 11 30 oluyor ,maca yarım saat kalmıs ,moral 0 ,babam gelıyor ,hadi gidelim diyor ,paydos et artık ,ama once bı bardak su ver bakalım ,tamam dıyorum ,dolduruyorum ,babam ıcıyor ,oo guzelmiş bi bardak daha ver diyor ,2 bardak ıcıyor babam su ,100 bin lira vermesi lazım ,ama vermese de olur ,nasıl olsa param eksik hala..

elini cebini atıyor ,gerek yok ,hadi gidelim diyorum ,olmaz ,iş iştir diyor ,sen satıs yaptın..

1 milyon uzatıyor ,dalga mı gecıyorsun der gibi yuzune bakıyorum ,ne arasın bu kadar para bende ,nasıl bozayım ,ahmet abiiii bozuk var mı bozuukk dıye bagırmak ıstıyorum ,pazarcılar hep oyle bagırıyorlar ,saskın saskın ahmet abıye baktıgımı goren babam ,hadi gidelim diyor ,üstü kalsın..

üstü kalsın mı ? benım mı sımdı bu para ? evet dıyor ,gectın sınavı ,kalsın üstü..

sikerim sınavını dıyorum gırıyorum markete ıkı top alıyorum ,bırını eve bırakıp bırını kaptıgım gibi okul bahcesıne gırıyorum ,herkes orada ,duygu da ,hadi baslayalım dıyorum ,gec kaldın dıyorlar ,işim vardı dıyorum ,kusura bakmayın işim vardı..

başlıyoruz ,yenılıyorz ama onemlı degıl ,duygu bana bakıp bakıp guluyor ,kendi kaleme attıgım golle alakası yoktur dıye dusunuyorum ,her profesyonel oyuncunun basına gelir ,hem calısıp hem top oynamak kolay mı ?

eve donuyorum ,kaybettik diyorum ,olsun dıyor babam ,bence kazandın ,anlamıyorum ne demek istiyor..

ve aradan yıllar gecıyor ,bugun babamın ne demek istediğini anlıyorum ,bugun oglun hem calısıyor hem okuyor hemde top oynuyor baba ,kendi kalesıne de gol atmıyor artık ,dogum gunun kutlu olsun baba.
darth sidious
her seyrettiğimde babama karsi kendimi ezik hissettigim reklamdi. el kadar cocuk para kazaniyor ben lise caginda ise yaramaz bi kazmayim diye dusunurdum. simdi para kazaniyorum ama gec kaldim.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol