christmas

camurhan
her ne kadar hristiyanlikla alakali oldugu söylense de kökeni avrupa’daki pagan inanc döneminde ortaya cikmis, bircok hristiyan olmayan avrupalinin da kutladigi, noel öncesi kentin en islek caddesinde veya pazar yerinde noel pazarinin kuruldugu, cogu kimsenin birbirine hediye alma telasina düstügü bayram. gecen gün konustugum bir yunanli mesasi arkadasim artik yunanistan’da da yunanli almancilarin etkisiyle kutlanmaya baslandigini söylemisti.
evet fark etmesek bile dünyaya agirligini koyan kültür kendi fikirlerini, kurumlarini, bayramlarini yaymakta basarili olmustur. bunun ne ölüm kalim meselesi gibi bir etkisi vardir nede türklügü kaybetmekle direkt baglantisi vardir.
etkilesim halinde bulunan dünyada sadece alan-veren taraflar yada sadece mal satim-alimi yoktur bu manada. tam tersine kültürel degis-dokusta vardir. insanligin önündeki bu gel-gitlerinden biri olan noel ne kadar daha kutlanilir belli olmaz. ama yavas yavas ortak bir simgeye dönüsmekte olan noel barisa hizmet edebilir.
bizlerde cikaralim hayvanlari kestigimiz kurban bayrami ya da farzina bircok kimsenin uymadigi ramazan bayrami disinda etkinlikler, bizler de arttiralim dünyadaki kültürel agirligimizi bizler de yayalim bayramlarimizi.
lifeiswaiting
christmas adası,

adı: christmas adası
yüzölçümü: 135 km²
başkenti: the settlement
para birimi: avustralya doları
dili: ingilizce ve çince
nüfusu: 474 kişi (2002 tahmini)

alıntıdır:vikipedi.com’dan

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol