leman dergisindeki abdullah gül karikaturu

independence
once karikature bir goz atalim.

http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=113439&interstitial=true&uniq_id=1195556381

akabinde yorumlarimizi yapalim.

oncelikle leman dergisi pek cok ki$i tarafindan begeni ile takip edilen bir mizah dergisidir.ozelliginin mizah dergisi olmasina ragmen her daim siyasetle ic icedir ki muhtemelen bu derginin sevilmesinin en buyuk sebebi de budur.

ancak.

sen sinirlari icerisinde bulundugun, kim olursa olsun cumhuriyetinin, cumhurunun ba$kanini bu $ekilde resmetmemelisin.

bak diyorum ki "kim olursa olsun".

abdullah gul bile olsa bahsi gecen ki$i, cumhurba$kanim olarak kabul edemedigim bir ki$i dahi olsa, orada onemli olan abdullah gul’un $ahsi degil ne yazik ki i$gal ettigi makamdir, yani cumhurba$kanligi makamidir.cumhurba$kanligi makamini i$gal eden ki$iyi kral abdullah’in soytarisi $eklinde resmedersen, cumhurba$kanligi makami bu durumdan buyuk itibar kaybi ve cumhurba$kanligi makamina guvensizlik iceren bir hasar ile zarara ugrar.sonucta kaybeden abdullah gul degil cumhurba$kanligi makami olur.

ele$tirilerin dozunu kimi zaman kacirmasi ile unlu leman dergisi, umarim bu karikatur sebebi ile yeniden bir tazminat davasi ile kar$i kar$iya kalmaz.

entyi kotuleyen arkada$a ozel not:hangi ulkenin vatanda$i oldugunu belirtirsen senin ulkenin cumhurba$kaninin tapir $eklinde resmedildigi bir theme yapip sozluge koyarim, boyun ar$a deger.
sepulturk
abdullah gül’ün yaptığının yanında çok çok daha az küçük düşürücü alay edici bir karikatürdür. karikatürün tanımını burada vermek istemiyorum şimdi zira herkes bilir az çok. eğer kişi bu tarz yerlere konu olmaktan utanıyorsa ilk olarak malzeme vermeyecek, bu duruma düşmeyecek. ha sen "yok ben yaparım kimse de çizemez" dersen aha böyle de mis gibi çizerler. az bile ederler.
independence
leman dergisinde yayinlanan karikatur, abdullah gul ki$isinin $ahsini degil cumhurba$kanligini rencide etmektedir.eminim ki hepimiz abdullah gul’un yaptigi ve tum devlet geleneklerini goreneklerini ayaklar altina alan tutumundan nefret ettik, tiksindik, igrendik.ancak daha once de belirttigim uzere abdullah gul’un $ahsi degil, cumhur ba$kanligi makamidir onemli olan, turkiye cumhuriyeti’nin en ust makamidir.$ahsi goru$ume gore abdullah gul’un yaptiginin yaninda, leman dergisinde cizilen karikatur az biledir, ancak mevcubahis olan ulkenin en ust makami ise orada biraz soluklanmak lazimdir.sen kendi cumhurba$kanligi makamini alip boyle yere gecirirsen, ba$kasinin yaptiklarina da ses etmemen lazim.her $eyden once cumhurba$kanligi makamininilk konugunun ulu onder mustafa kemal ataturk oldugunu du$unmek ve bu karikaturun ataturk’un manevi $ahsina da hakaret oldugunu kabullenmek gerekir.
bore
cumhurba$kaninin aynı zamanda ordular ba$komutanı olduğu göz önüne alınırsa , gül’e kar$ı şahsi ve siyasi bakı$ açısı ne olursa olsun - ki bende haz etmiyorum lakin ; - yapılan bu orduya saygısızlıktır.
benduruyorumsebagitti
herşeye rağmen leman alır, okuruz ve herşeye rağmen sözlük’e gireriz. bu tahammülsüzlüklere rağmen, bu cahilce hareketlere (bazı karikatürler,bazı entryler), bazı insanları kafadan hain diye yaftalayan, o kendini dev aynasında görenlere rağmen...

tarih anlattırmayın burada isterseniz. yüzde 46 geyiği yapanlar, yüzde birle iktidar da muktedir de olmaya alışmışlar.

demokrasi olsun ama hep biz iktidar olalım. hadsizin başkanı! söylenme çalış, sonraki seçimi sen kazan. gerizekalının başkanı!

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol