yıllar sonra ilk sevgiliyle karşılaşmak

ilseyim
büyük ihtimalle beraber olunduğunda çok küçük yaşta ve çok toy olunduğundan karşılaşılması o ilk rezilliklerin hatırlanmasını beraberinde getirecek olaydır. ama ilktir, özeldir ve masumanedir ve ilk aşkın hakikaten unutulup unutulmadığını gösterecek bir durumdur. ama bir de sık sık bir araya geleceğiniz bir ortam da denk geldiyseniz ve o sizin rezilliklerinizi herkese anlattıysa çok can sıkıcı olacak bir durumdur. bir de ateşle barut pek yan yana durmaz, ilk aşklar hiç unutulmaz tabii.
epikuros
hep beklediğimdir. ara sıra facebook’da çaktırmadan yapılan araştırmalara gark eder insanı. soyadı değişmiş midir? evlenmiş midir? neye benziyordur şimdi? kilo almış mıdır? çocuğu olmuş mudur? gibi sorular dolaşır kafada, karşılaşma yüz yüze olmasa bile heyecan vericidir.

hele bir de yüz yüze karşılaşma durumu vardır, aradan çok uzun zaman geçmiştir. sevgiliniz mahalleden biridir. çok özel biridir aslında o, ilk sevgili ne demek ya!! az şey mi? ilk sevgililik hatrına ayrı bir değer verirsiniz ona, farklı bir şekilde sevgi beslersiniz ama iki yabancıymış gibi de yanından gelip geçersiniz. ikiniz de bambaşka dünyaların insanı olmuşsunuzdur.
isyankarmuhabir
yıllar sonra eski yarı platonik-yarı sevgili kişisi arar, radyoda ikinizin şarkısı çalmıştır, her dinlediğinde aklına siz geliyormuşsunuzdur. sizi hiç unutmyacagını söyler, sesi titrer, siz ise konusamazsınız bile tek kelime etmeden dinlersiniz. telefon kapanır. gece siz jim beam e o eşi ve çocuğuna döner.

esrakesh
eninde sonunda hepimizin başına gelecek olaydır. tabi burdaki süre kişiye göre değişiklik gösterebilir.

nihayetinde "kader ayırsa bile ahrette buluşuruz" değil mi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol