mahmur kampı

independence
kuzey irak’ta bulunan ve bir turlu kapatilamayan pkk kampi.kuzey irak yerel yonetimi her ne kadar mahmur kampi’na giri$ ciki$lari son derece dikkatli bir $ekilde izliyor ve gerekeni yapiyoruz dese de benim anlayamadigim tek $ey bu kampin halen neden faaliyette oldugu ve neden kapatilamadigidir.
independence
hukumetin yeni devreye sokacagi kurt acilimi planina gore di$i$leri bakanligina ve mit’e bagli bir grup insan bu kampa giderek oradaki insanlarla birerbir goru$meler saglayacak ve taleplerini dinleyerek notlar alacak. ayrica bu kampta ya$ayan insanlar arasinda kimlikleri bulunmayanlara turkiye cumhuriyeti kimligi verilecek ve kampta ya$ayanlarin turkiye’ye donu$u saglanacak.
orqn
kahvehanelerinde apo’nun resmi ve pkk bayrakları asılı olan,duvarlarında pkk sloganları yazan kamptır.oraya gidip röportaj yapmak isteyen türk muhabirlere kürtçe röportaj yapma şartı koşulmuş,türkçe konuşmak istenmemiştir.
independence
ışid’in saldirisi altinda olan kamp. bizim yapamadiklarimizi ışid yapacak belki de. gerci kampi komple pkk kampi olarak nitelendirmek de yanlis olabilir. komple pkk kampi olarak nitelendirsek bile kampin icinde bir suru kadin ve cocuk var. her halukarda ışid kampa yonelik saldirilara baslamis, kamp guvenlik amacli bosaltiliyormus.
independence
halen dusmemis sanirim. ışid’in yogun saldirisi oldugu hakkinda cok fazla tweet var ama netlesen bir sey yok. hayir duserse bir yandan ışid ile komsu olmak zorunda kalmak da var, en buyuk sikinti da o iste.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol