entry girerken bilgisayarın kendini resetlemesi

greyfurt
sözlüğe entry yazarken bilgisayarın herhangi bir sebepten kendini resetlemesi sonucu bok gibi ortada kalınması durumudur.

anlık elektrik kesintisinden, voltaj düşüklüğünden, işlemcinin çok ısınmış olmasından ve daha bir çok sebepten kaynaklanabilir. (bu sebepler içinde belkide en dramatiği; evi süpüren annanenin elektrik süpürgesi vasıtasıyla farkında olmadan bilgisayarın reset tuşuna dokunmasıdır)

sebep her ne olursa olsun bilgici derinden etkiler. herkesin fikri kendisi için değerlidir. bilgiç insanı fikrini beyan ederken düşünür, emek harcar ve hatta bazen beyanda bulunurken yeni fikirler keşfeder. araştırır, değerlendirir, süzer, okur, tekrar okur ve sonunda yazar.

ama işte mouse imleci kaydedelim butonuna doğru yol almaktayken bu hazin olay gerçekleşir.

o an bilgiç insanı; olmayana kafa atmak, elektrik denen elle tutulamaz varlığı odunla "abi yeter, daha vurma" dedirtene kadar dövmek, himalayalarda gezinip rakı mangal yapmak, ay yüzeyini yakından incelemek, kutuplarda eskimolarla 6’ya 6 minyatür kale maç yapmak, ajdar’ın eşsiz eserleriyle müzik ziyafeti çekmek, oltayla geyik avlamak ve hatta denizaltıyla ankara caddelerinde turlamak isteyebilir.

bunlar normaldir. elektrik denen canavar binbir emek verdiğiniz entry’i yutmuş, öteki sanal alem’e yollamıştır.

bu tip durumlarla daha az karşılaşmak için masaüstüne sağ tık yapılır. açılan menüde "yeni" menüsünün altındaki "metin belgesi" seçeneğine tıklanır.
entry metin belgesine yazılır ve arada bir kaydedilir. "tamam la bitti işte" kanaatine erişilince kopyalayıp yapıştırılır. böylece boşa sinir harbi yaşanmamış, "olmayana uçar tekme atma isteği" dizginlenmiş olur.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol