isil alben

mad
galatasaray bayan basketbol takımının oyun kurucusu.


alıntı:
bir oyuncu var, ’winner-kazanmak’ için doğmuş. ismi işıl alben. botaş ve iusk’dan sonra alben şimdi de galatasaray’ın sporcusu. pozisyonu oyun kurucu ve geçen sene sitemizin tbbl en iyi yerli beş oyuncusuna seçilmişti. eurocupta botaş ile on maç yaptı ve maç başına 7.5 sayı, 3 rebound, 4.7 asist ile oynadı. tbbl’de ise 29 maçta 9.1 sayı, 3.6 rebound ve 4.6 asist ile mücadele etti.

yıl 1994. bir beden eğitimi öğretmeni bahçede futbol topunun peşinden koşturan cılız erkek çocuklarının arasında ufak bir kız çocuğu farkeder. küçük kızın atletik yeteneği ve bitmek bilmeyen enerjisi onu o kadar çok etkilerki kendisinden okulun basketbol takımına katılmasını ister. küçük kız iki yıl boyunca pembe converseleri ve büyük dizlikleri ile ilkokullar arası şampiyonalarda mücadele eder. ancak ailesi küçük kızın basketbola ne kadar aşık olduğunu farketmez.

dört yıl geçer. küçük kız bir öğleden sonra ailesi ile birlikte ablasının okuluna gider. ailesi ablasını okula kaydettirmek ile meşgulken o da bahçede dolanmaya başlar ve bir spor salonu görür. basketbol idmanının ortasında spor salonuna girer, antrenörün yanına giderek ’takıma katılmak için geldim’ der. daha sonra ailesi onu bu salonda basketbol oynarken bulur. bu işil alben için iusk ile geçireceği 8 yılın başlangıcıdır. kendisi burada bir küçük, üç yıldız ve beş genç bayanlar türkiye şampiyonluğunun yanısıra birçok en değerli oyuncu, en iyi oyun kurucu ve assist kraliçeliği kazandı.16 yaşına geldiğinde iusk a bayan takımına yükselir ve daha sonra bu takımla birlikte avrupa’nın en iyi liglerinden biri olan tbbl de takımının birinci oyun kurucusu olarak mücadele eder. yetenekleri ve başarıları sadece türkiye ile de sınırlı değil. 2004 yılında gençler avrupa şampiyonasında assist kraliçesi olur ve turnuvanın en iyi beş sporcusundan birisi olarak ödül alır. 2005 yılında ümitler avrupa şampiyonasında bu sefer tekrar asist kraliçesi olduğu gibi bir de top çalmada birinci ve sayı ortalamasında dokuzuncu olur. 2006 senesinde ise yine ümitler avrupa şampiyonasında asistte dört, sayıda altıncı ve top çalmada birinci olur. sahip olduğu atletik özellikleri ve agresif oyun stili sayesinde fiba europe kendisinden avrupa’nın en çok heyecan veren genç sporcularından birisi olarak söz eder.

tüm bu bireysel başarılara rağmen işıl gore genç ve ümit milli geçmişinin ülkesine madalya kazandıramadığı için kendisini tatmin etmediği dile getirip ’avrupa’da bitmemiş bir işim var. genç ve ümit milli takımları ile çeşitli sebepler neticesiyle ulaşamadığımız başarıyı a milli takımı ile mutlaka
yakalıyacağım’ diyor.

a milli takıma tam anlamıyla ilk kez 2006 yazında eleme maçları için katıldı. daha sonra ilk avrupa şampiyonasını oynamak için takımıyla birlikte italya’ya gitti ki bu aynı zamanda türkie içinde eleme grubundan çıkarak katıldıkları ilk avrupa şampiyonasıydı. kurulu bir sisteme daha sonradan katılmak ne kadar güç olsa da kendine takım içerisinde çabuk yer edinmeyi başararak maç başına 13.5 dakika ortalama ile görev yaptı. şampiyona süresince hasta olmasına rağmen türkiye formasını büyük bir gurur ile taşıdı.

türkiye şampiyonanın ikinci turunda elendi ancak işıl bir sonraki avrupa şampiyonasının türkiye bayan basketbolu tarihinde yepyeni bir sayfa olacağına inançlı. ’tarihimiz de sadece iki defa avrupa şampiyonasında yeraldık bu nedenle tecrübe eksikliğimiz var. ama eurolig ve fiba cupta takımlarımızın yer almasıyla milli takım sporcularımız her geçen gün daha da tecrübe kazanıyor. uzun bir takımımız yok bu nedenle oynadığımız basketbol daha çok hızlı atak ve hızlı sonuç sistemine dayanıyor ki bud a ciddi bir güç ve dayanıklılık gerektiriyor. ama italya’da sakatlıklar da bizi olumsuz etkiledi. ama ben cem akdağ’ın sistemine ve türkiye basketboluna inanıyorum.

şimdilik sadece bir daha ki sefere herkes bize dikkat etsin demekle yetiniyorum’ diyor işıl ilk avrupa şampiyonas tecrübesinin ardından.

doğrusu cem akdağ’n sistemine ve bu sistemin kendisine uyumuna o kadar inanıyor ki 2007 sezonunda cem akdağ’lı galatasaray’da oynayacak. botaş’ı
fıba cup’ta ilk 16 ya tbbl’de ilk üçe taşıdığı bir sezonun ardından milli takımdan bir kaç arkadaşı ile birlikte galatasaray’da forma giymeye karar vermiş.

söylediğine gore botaş ta çok mutluymuş ve kendisi için harika bir tecrübe olmuş. saha içinde ve dışında nasıl bir profesyonel sporcu olunacağını burda öğrendiğini ve antrenör ceyhun yıldızoğlu ve idarecilere her zaman minnettar kalacağını söylüyor işıl. taraftarları unutamıyacağını da sözlerine ekliyor, ’nerdeyse her maçı dolu tribünlere oynadık, her yaş grubundan insana gelirdi, bazen maç sonrasında fotoğraf çektirirdik ya da çiçek verirlerdi.

botaş çok güzel bir tecrübeydi ve hep minnettar kalıcam’. işıl sözlerine şöyle devam ediyor ’ama şuan hayatımda başka bir bölümdeyim. botaş ve ceyhun yıldızoğlu bana çok şey öğrettiler ve avrupa şampiyonası da büyük tecrübe oldu. bu sayede avrupa’da ki seviyeyi ve guardları daha yakından tanıdım. bu sene ise yeteneğimi, tecrübemi ve en önemlisi yüreğimi birleştirerek bizden beklenen ve hedeflediğimiz başarıları elde etmek istiyorum. bütün kupaları almak. daha azı galatasaray olarak bizi tatmin etmez. sporcular bizde, yetenek ve tecrübe bizde, profesyonel bir yönetici takımı da bizde. neden daha azı ile yetinelim?’

işıl’a gore wnba den gelen genç yetenekler ve tecrübeli sporcular sayesinde türkiye’de bayan basketbolu son bir kaç yılda bir hayli yol katetmiş. bu sezon da diyor bir başka wnba sporcuları geçit töreni izliyeceğiz, kulüplerin böylesine yatırımlar yapmaları çok güzel. tbf nin pazarlama yöntemleri de işe yarıyor, artık bayan maçlarını da televizyondan takip edebiliyoruz tabi henüz yatırımlar erkek basketbolu seviyesinde değil ancak bir sonra ki avrupa şampiyonası ile neler değişir bilinmez. işıl’a bu sezon için fikrini sorduğumuzda ise ’birçok takım akıllı yatırımlar yaptı. bu sezon belki de takımların büyük isimlerdense takım kimyasına dikkat ederek transfer yaptıkları nadir sezonlardan biri. inanıyorum ki bu sezon ligimizde büyük bir mücadele yaşanacak bud a kazanılan zaferlerin keyfini arttırıcaktır’. kendisine geçen seneki kişisel başarısını hatırlattığımızda, 2006-2007 tbbl en değerli sporcu ödülünü kazanmıştı, ’botaş’taki takım oyunu ve çabasının ona bu ödülü getirdiğini’ söyliyebilecek kadar da mütevazi. şimdi ise galatasaray ile çıkacağı çıkacağı yolculuğa konsantre oluyor. dört kupaya doğru yolculuk. ancak diyor hedeflerimize ulaştıktan sonra bakarsınız bir süpriz daha olur
mad
yüreği yeter.

"sonra yavaş yavaş dizimdeki yara izimi ve çivimi sevmeye başladım çünkü o galatasaray’ım için mücadele ederken olmuştu. bazen sevinç, bazen keder demiyor muyuz hepimiz? ne gelirse galatasaray’dan kabulümdür dedim"

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol