meyve salatası

instrument
mevsimine göre çeşitli meyvelerin doğranıp karıştırılıp yendiği bir salatadır.

gelelim instrument mutfağında hazırlanan meyve salatasına.

öncelikle meyve salatasını hangi mevsimde yapmak istediğinize o mevsim içinde karar verin. çünkü yaz günü kış meyveleriyle meyve salatası yapamazsınız. ve bunun tam tersi de mümkün değil.

meyve salatası denen mükemmel yiyecek türü genelde bol miktarda tüketilir o yüzden genişce kaplar seçmek en mantıklısıdır. öğrenci evinde geniş kap yoksa her zaman bir çözüm vardır. tencere falan gibilerinden.

öncelikle mevsimleri sıraya koyarak bu meyve salatası hazırlamanın inceliklerini sizinle paylaşmak istiyorum.

yaz mevsimi için meyve salatası:

yazın yetişen meyveler öyle güzel meyvelerdir ki, insanın yedikçe yiyesi gelir ve yer. bir kere yaz meyvesimi kış meyvesimi olduğunu hala bilmiyor olduğum bir meyve var ki sormayın. evet o meyve muz . muzun afrodizyak özelliği de var nasıl olsa. afrodizyak özelliğini tadından mı yoksa şeklinden mi aldığı hala benim araştırma konularım arasındadır. ama hislerim bana şeklinden aldığını söylüyor. meyve salatasının içine muzları bütünüyle koymanın ayrı bir haz verdiği açıktır fakat, bu salatayı yiyen bayanlar arasında yaptığım ufak araştırmaya göre muzu benzettikleri şeyin parça parça olduğunu görmeleri ve mazoşist duygularla dişledikleri sıkan sonuçlar arasında.

öncelikle muzu dilim dilim yapıyoruz, sonra çilekleri dilim dilim yapıyoruz, sonra vişne ve kirazları içine katıyoruz. karpuz ve kavunu da doğradık mı tamamdır. karpuz ve kavunu büyükçe tabağa (öğrenciler için tencere demiştik) koyuyoruz ve dilimlediğimiz meyveleri etrafına güzelce diziyoruz. görüntü itibariylede iştah kabartan bir yiyecek türüdür meyve salatası.

kış mevsimi meyve salatası:

kışık insanı afrodizyak olarak etkileyen bir şekli olan meyve bilmiyorum ama belki başka ülkelerde vardır. benim tariflerim yerel tarifler. mandalina, portakal, grayfurt, nar, yine muz, hep muz, düşünürken bile etkileniyorum muzdan

kış tarifini anlatmak istemiyorum. soyup birbirinden ayırıp tabaklara atıyoruz ( öğr: tencere) yiyoruz.

bir instrument mutfağının daha sonuna geldik.
afiyet olsun.
muza dikkat.
instrument
instrument mutfağını özlemişsinizdir diye düşündüm ve kışın tüketilmek üzere size bir meyve salatası tarifi daha sunayım dedim.

kış meyvelerinden çarşıdan bir tane olarak alabileceğiniz ama eve geldiğinizde bin tane olduğunu görerek hemen aklınıza ilkokulunuzdaki bilmeceleri getireceğiniz ve yüzünüzde tatlı bir tebessüme sebep olan nar meyvesini alınız. muz alınız, armut, elma mandalina falan alınız. her meyveyi küçük küçük doğrayarak kaselere dağıtınız. narları da tane tane ayıkladıktan sonra bunları da kaselere dağıtınız. her kasenin üzerine bir de nutella sıvayarak en üst tabakaya da fındık taneleri serpiniz.

hem tat olarak hem de görünüş olarak ziyafet çekebilirsiniz. afiyet olsun.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol