birini yanındayken özlemek

lady rosenred
sözler yetersiz kalır bu duygunun anlatılmasında.saatlerce bakarsınız sevdiğinize kollarına alsa beni diye düşünürsünüz ama aslında istemezsiniz istediğiniz doya doya bakmaktır sadece.taa ki özlemi dayanılmaz olur işte o zaman siz atılırsınız kollarına sıkı sıkı sarılır,öpücüklere boğarsınız sevdiğinizi.o an dolu dolu olur gözler,onu kaybetme korkusu düşer yüreğe..

farklıdır o an ki düşünceler,hissedilenler.yanınızdadır sevdiğiniz ama bir o kadar uzaktadır,öyle hissedersiniz çünkü.öyle hissettikçe de özleminiz artar.bir tuhaf yapar insanı,sevdiğiniz de anlam veremez olur.geçicidir allah’tan yoksa bünye kaldıramaz bu ruh halini,dağıtır kişiyi..
epikuros
farklı şehirlerde yaşayan sevgililer için de geçerlidir. uzun bir aradan sonra bir araya gelinmiştir yine ayrılmak üzere, saatler sayılıdır. buluşma yaz tatili gibi çabuk geçer. o an birlikte olmanın tadını çıkarmaktansa ertesi gün yine yalnız başına kalacağın fikri hep dişler zihnini. yanında olmasına rağmen yoğun bir hasretlik duygusu göğsü sıkıştırır, boğazı düğümler.

rüyada olduğunu bildiğin güzel bir rüyadasındır sanki, uyanmak kaçınılmaz sondur, uyanacağın zamanı beklersin çaresiz. uzaklara gidince kendini avutacak bir iki yaşanmışlığım olsun diye eklemlerini hissedercesine sarılıp sıkarsın kemiklerini, gözünü kapayıp dinleyerek her saliseyi öpersin üç beş kere. bacağını çimer, boynunu sündürürsün. bir işe yaramaz, özlem duygusunun baskınlığı hepsine gölge düşürür.
melusine
eğer o birisi daha sevgilin olmamışsa ve yanında olduğu halde elini tutmak isteyip de tutamıyorsan,gözlerinin içine bakarak özlemini gidermeye çalışıyorsan ve ona sarılmak için herşeyden vazgeçebileceğinden eminsen onu yanındayken özlemek dayanılmaz bir hal alır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol