askeriyedeki istihbarat eksikligi

betterthan
(bkz: 21 ekim 2007 hakkari pkk catismasi)
(bkz: pkk nin esir aldigi turk askerleri)

gorunen odur ki ulke topraklarimiza yaklasik 100-150 kisilik bir grup terorist giriyor ve askerlerimizi kaciriyor,ve bu bizim en hassas oldugumuz donemde yapiliyor,en diken ustunde olunan donemde yapiliyor...

bu su demektir,turkiye de ciddi bir istihbarat sorunu var.

nerede bizim istihbaratcilarimiz,neredeler ne yapiyorlar? sadece istanbuldan ankaradanmi toplaniyor istihbaratlar.bir yigin insandan bahsediyoruz ne 3 kisi ne 5 kisi ne 20 kisi bahsettigimiz belkide 200 kisilik bir grup,hic bir termal kameraya takilmadan nasil yuruyorlar,hic bir uydu izleme cihazina hic bir frekans izleme cihazina takilmadan nasil yuruyebiliyorlar,bolge halkinin arasina yerlestirilen hicmi kimse yokki bize istihbarat saglanmiyor,

ben bu kadar aklimla bunlari dusunebiliyorsam asil dusunmesi gerekenler nerede ne yapiyorlar,

kime nereye nasil operasyon yapiliyor,turkiyede hep diyoruz ya dokunulmazliklar kalsin diye kesinlikle kalkmali ancak her kurumda kalkmali,birseylere birileri dokunabilmeli irdeleyebilmeli ki,birseyler yoluna girsin.
idiamin
orduda istihbarat eksikliğinden ziyade yetki karmasası sorun olmaktadır.

insan hakları cercevesinde olmadık incelikler gosteren komutanlar gerekeni yapmak uzere olan erat ve astsubayları ve hatta subayları engellemeye varacak olayların icinde yer almaktadırlar.

diger taraftan sivil istihbarat elemanlarına verilen odeneklerin sınırlandırılması da sivil isihbarat elemanlarından alınacak faydayı ciddi olcude azaltmıstır.

bir diger husus da devlet politikalarıdır. sınırotesi operasyonu yıllardır gerceklestirmemek, gerceklestirildiginde de ab ve abd’yi fazla kızdırmamak için gidilmesi gereken yere kadar gidilmemesi de pkk’nın bu kadar rahat bir sekilde militan yetistirmesine zemin olmustur.

baslıga tekrar donersek, teknolojik olarak kıyaslanamaz belki ama turk istihbarat orgutunun organizasyon seması legal ya da illegal olsun dunyadaki en ciddi bir kaç orgutten biridir. eksik orgutte degil kullanmayı bilmeyen yoneticilerdedir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol