aşık olduğunda uyuyamamak

cokoprens
bence bunun vücut kimyasıynan alakası var. yaşadığım bir dönemi cok iyi hatırlıyorum.
uyuyamıyordum, ne yaparsam yapayım. günlerdir yemek yemememe ve uyumamama rağmen kendimi o kadar dinç, genç, enerjik, kuvvetli hissediyordum ki.
kesin bunun vücuttaki hormonlarnan bi alakası var.
herkeş her zaman öyle olabilse.
sonuç olarak aşkın yan etkilerinden bir tanesi.
yuzunudokmeyenkucukkiz
aşkın kendisi tamamen bi yan etkidir.zaten araştıranlar da bunun bir nevi hastalık olduğunu söylerler.ne de güzel bi hastalıktır.uyumadan,yemeden capcanlı yaşarsın.yaşadım yine olsa yine yaşarım...
benbirdelicocuk
ve eros içeri girdi. yavaşça uyumakta olan kızın yanına yaklaştı lambayı yakmamıştı. gelinini dudaklarından öptü. psykhe daha önce hiç kimse tarafından dudaklarından öpülmemişti. ’sen kimsin? diye sordu ona. ’ben senin kocanım’dedi eros. ’kendini bana göstermeyecek misin? ’hayır.’ ’geceleri geleceğim sana’ diye devam etti konuşmaya , ’geceleri seveceğim seni. beni asla göremeyeceksin.bununla mutlu olabilir misin?’ ’evet’ dedi âşık genç kız...
hika
aşık olduğunda normal yaşam faaliyetlerini sürdürme konusunda zaten bünyede genel bir afallama olduğundan normal bir durumdur. yani aşık olduğunda yapamadığın yüzlerce şeyden sadece biridir.
simplist
aşka kafa yormak, üzerine düşünüp notlar almak, tekrar tekrar önemli satırların altını üstünü çizmek şeklinde fazla mesai yapan beyninizin ortaya çıkardığı uykuya geçememe halidir.
halbuki aşk insana mutluluk, mutluluk da rehavet verir teknik olarak. yani bilakis sizi mışıl mışıl uyutabilecek bir durumu strateji oyununa çevirip sürekli kritiğini yaparsanız uykusuz kalırsınız.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol