bonibon kapaklarınin altındaki harfler

melankomik
küçüklüğümden beri ne anlama geldiğini çözemediğim harflerdir. bu harflerle bonibon yazısını tamamlayınca bedava bonibon veriyorlar sanırdık küçükken. yıllardır da var bildiğim kadarıyla.
armour
kapaktaki harflerle bonibon yazısını tamamlayınca bedava bonibon kazanacam diye yıllardır uğraştım ben. kaç sefer bütün alfabeyi tamamladım fakat -o- yu bulamadım hiç.
küçükken bir defa baktım bu böyle olmayacak e elimde de bir sürü kapak birikti ben de -bönibön- yazıp gittim bakkala, kabul etmedi vicdansız. olmazmış öyle -o- olması lazım dedi. yok ama çıkmıyo dedim. ben anlamam -o- olacak o dedi. baya bi sinirlendim, bu böyle olmaz bir yolu olmalı dedim. sonra bir gün elimdeki -ö-lerin noktalarını kazıyıp bakkala -o- diye kakalamak geldi aklıma. nazikçe kazıdım bütün -ö-lerimi götürdüm bizim bakkala, fakat onu da hemen anladı duygusuz herif.
hala bu işin peşini bırakmış değilim tik halini aldı bende ve hala daha arada alıp bakıyorum.
ama asıl kırgınlığım bakkala; nolurdu sanki bir defacık olsun evet kazanmışsın deyip beni sevindirseydi kendi cebinden bir bonibon hediye etseydi de benim içimde ukde kalmasaydı.
dugmeburun
genelde kapağı açmadan önce kızlar tarafından "işallah hoşlandığım çocuğun baş harfi çıkar" diyerek dua edilen çıkmadığında da surat astıran anlamsız hede.
yuzunudokmeyenkucukkiz
kapağını açarken adımın baş harfinin çıkmasını dilerdim küçükken,hiç de çıkmadı.sanırım y harfi yok,diye düşünür bir de üstüne üzülürdüm.hala severim...hala y harfi çıkmıyo...
independence
ah cocukluk.

cok ugra$tirmi$ti bonibon bizi zamaninda.deli gibi harf biriktirir bedava bonibon alacam diye didinir dururdum.hatta okumayi bile bonibon sayesinde cozdum desem yeridir.oysa babama soylesem kolisiyle alacakti ama i$te o anda emek ve alinteri kavramlari giriyordu devreye.

hicbir zaman bonibon yazisini tamamlayamami$tim ama cok $ukur ki mahalle bakkalimiz laz bakkal tadinda bir bireydi.ne zaman "buneabuun" yazsini tamamlayiversem solugu laz bakkalin yaninda alir, "laz bakkal amca, bonibon olmadi ama buneabuun yazabildiginde iki kutu bonibon kazaniyorsun, ingilizce ya o sebeple" diyip uc kutu bonibon alirdim.laz bakkal amca kulturumden etkilenmi$ olacak ki hep bir kutu fazlasini verirdi.

buyuyunce ogrendim ki laz bakkal amcayi kekledim zannedip uc kutu bonibonla eve dondugum her gunun ak$ami babam laz bakkal amcaya ugrar "bizim oglan bugun kac bonibon aldi bakkal efendi" der aldigim uc kutu bonibonun parasini odermi$.

not:yukarida yazilan her $ey hayal urunudur.yazar burada cocuklugun saflikla kurnazligin ayni potada percinlendigi gunahsizligin sembolu oldugunu betimlemek istemi$.
pinky winky
hala biriktirdiğim, her birini teker teker açıp bakkal amcanın kızması sonucunda "tamam be alıyoru bunu" deyip yine de istediğim harfi bulamadığım, bulsam nolucak neye yarıyacak diye düşünemediğim harfciklerdir bunlar.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol