facebook un ücretli olması

independence
yakinda olursa hic $a$irmayacagim.zira gordugum kadari ile ulkelere gore reklam gosteriyorlar evet ama, bu reklamlarin gelirleri sitenin teknik alt yapisini kar$ilamaya kafi degildir bence.

oncelikle facebook genel anlamda arkada$lik sitesi diye tabir edilen sitelerden biri ve bilinir ki tum arkada$lik siteleri ucretlidir.bu $ekilde teknik altyapilarini guclendirirler ve bu $ekilde daha iyi olabilmek adina yatirim yaparlar.kaldi ki onlar da reklam alirlar ve bu reklam ucretleri de uye aidatlarina eklenerek site sahiplerine bir kisim kazanclar saglar.

ancak bu arkada$lik sitelerinin hicbiri ama hicbiri facebook kadar taninmi$ ve kalabalik degildir.bu sebeple teknik altyapilari mukayese dahi edilemez.bilgi sozluk’un bile teknik altyapi giderleri beni kimi aylar sikintiya sokuyorsa facebook’un aylik giderini du$unmek dahi istemiyorum.

bu sebepledir ki facebook bir sure sonra sembolik dahi olsa ucretli olacaktir, olmalidir da.

boylelikle bizler de bu illetten kurtulup normal hayatimiza geridonebiliriz, isiriilma yahut zombie yapilma korkusu ya$amadan.
catatonic
hepimiz eski arkadaslarimizi bulmak icin para bayilir miyiz bilmem zira eski eskidir. arkadaslik devam ediyor olsa hal-i hazirda irtibatta bulunabilme sansi vardir bunyenin.yeni arkadas edinmek icin de turlu sebeklik yapip, cok da eglenmek gerekir pc basinda.

-huseyin hatuna bira yolladim, poke yaptim manyak sempatikim lan!
-iyi bok yedin...

teknik gereksinimler icin masraflar vardir gun be gun artar da vesselam. ancak ucretlendirme durumunda sitenin populeritesinin dusecegi kanisindayim.
sirinsem gunahim ne
facebook’un piyasa değerini belirleyen en büyük etken üye sayısıdır ve siteyi ücretli hale getirmenin üye sayısını önemli ölçüde düşüreceği barizdir.not:piyasa değeri 10 milyar dolar civarı.
reklamlardan kazandığı yüzlerce milyon dolar,sponsorlardan alınan milyon dolarlar ve microsofta satılan %5 hisse karşılığı alınan 500 milyon doların üstüne benim senin 3-5 dolarına kimse tenezzül etmez merak etmeyin.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol