sözde kürdistan marşı

hika
türkiye’yi temsilen, abd’de düzenlenen dünya müzik festivali’ne davet edilen "diyarbakır yenişehir belediyesi çocuk korosu"nun festivalde, sözde kürdistan bayraklarıyla seslendirdiği ve pkk’nın da kullandığı marştır.

söyleyenlerin pkk’lı köpekler değil de "diyarbakır yenişehir belediyesi çocuk korosu" olması devletimizin artık bu durumu ne kadar zavallı bir şekilde kabullendiğinin göstergesidir.

şu habere de konu olmuştur.

pkk terör örgütü ve sözde kürdistan bölgesinin milli marş olarak kabul ettiği "(ey rekip) hey düşman" marşını okuyan koroyu, festivali organize eden abd’li yetkililerin "kürtler’in diyarbakır çocukları" şeklinde tanıtması dikkat çekti. pkk marşının okunmasına abd’li yetkililerin sesiz kaldıkları gözlendi. koronun seslendirdiği marş şöyle:
"hey düşman/ kürt ulusu dili ile yaşamakta/ hiçbir zaman düşmanlar tarafından yenilemez/ hadi kimse kürtler ölü demesin/ kürtler hayatta, kürtler yaşıyor, bayrakları asla inmeyecek/ biz, gençlik yenilenmenin kırmızı rengidir/ bu yolda başlattığımız kanımızı izle/ hadi kimse kürtler ölü demesin/ kürtler hayatta, kürtler yaşıyor, bayrakları asla inmeyecek/ bizler medya ve keyhüsrev’in çocuklarıyız/ inancımız ve dinimiz memleketimizdir/ inancımız ve dinimiz kürt ve kürdistan’dır/ hadi kimse kürtler ölü demesin, kürtler hayatta, kürtler yaşıyor, bayrakları asla inmez."

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol