türkiye solunun hapishane tarihi

darklord
hapishaneler bu ulkenin gundeminden hic du$medi neredeyse. yeni somurge ulkelerin hemen tumunde var olan bir gercekliktir aslinda. bir yandan sinifsal celi$kilerin had safhada keskinle$mesinden dolayi politik mucadelenin aldigi boyut ve buna bagli olarak devrimcilerin, sosyalistlerin, yurtseverlerin buralari hic bo$ birakmamasi ote yandan yine sinifsal celi$kilerin sonunda, daha dogrusu kapitalist somuru duzeninin “suc” ve “suclu” yaratan ozelligi nedeniyle hapishanelerin amiyane tabirle “kader mahkûmlari” ile dolu olmasi... hapishaneleri zapturapt altina almak icin yapilan saldirilar, katliamlar, i$kenceler ve direnenler... yaralanan, sakat kalan, olen devrimciler`in tarihidir. ayrica saban ozturk’un yazdigi yar yayinlari’nca basimi yapilan okumaya deger bir kitap.
devourthedamned
icinde surekli kogus sisteminin bulundugu tarih.kogus sisteminin asiri sol goruslu insanlar tarafindan tercih edilmesinin sebebi,kogusun kogus olmaktan cikip orgut akademisine donusmus olmasidir.oyle ki diyarbakir cezaevine girmek demek pkk icin akademik egitim demekti.bununla beraber sol orgutlerin inatla f tipi cezaevine karsi cikmalari tecritten daha ote,orgut elemanlarinin cezaevinde calismalarini rahat yurutememlerindendir.hayata donus operasyonu sonucunda ele gecen malzeme bunun en buyuk kanitidir.
isin diger bir tarafi ise,surekli olarak asiri sol orgutlerin destek aldigi ve siginma haklarina sahip olduklari bati avrupa ulkeleri hayata donus operasyonuna ve f tipi cezaevine ses cikarmamaktadir.bunun yegane sebebi f tipi cezaevi zaten bati avrupa menseyli olmasidir.hatta hollanda cezaevi sartlarinin en kati oldugu ulkelerden biridir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol