şehit cenazesi

sarkilarbircigligasiginmaksasimdi
gözyaşları içerisinde teröre lanet yağdıran insanların olduğu cenazedir.cenazede yer alamayanlar da kalplerinden,gözlerinden hem ağlar hem lanet okurlar..tıpkı oradakiler gibi...

şehidin fakiri zengini olur mu bilinmez ama kalpler durmuş,nefesler bitmiş,onlar ölmüştür,şehit olmuştur.
benbirdelicocuk
şehit cenazeleri; gazetede yada televizyonda her tanık olduğumuzda bir çok insanın canı acır. ölümdür gelmiştir dersiniz yada vatan sağolsun dersiniz ama kahpe bir kurşun ile gelen ölümü kabullenmeniz mümkün değildir.

son günlerde tekrar gazetelerin 1. sayfasına düşmesi yine bunun altında bir bit yeniği var demenize sebep olmaktadır. çünkü bilinenin aksine son yıllarda 3. sayfa haberlerine yada gizlenen bir takım gerçeklerin gün yüzüne medya tarafından çıkarılmasının mutlaka bir siyasi menfaat olduğunun göstergesidir.

gençlik kollarında çalışmış ve siyasetin her türlü pisliğini çok erken yaşlarda görmüş biri olarak türk milletinin en çok değer verdiği şehitlik mertebesinin kullanılıyor olması hiç bir şekilde şaşırtmamaktadır ve kimseyi de şaşırtmamalıdır.






nemesisceylan
yıllardır anaların gözyaşları, evlatların baba çığlığı ile yankılanan ay yıldızlı bayrağımızın altında devam eden, en yakın sürede bitmesi için dua ettiğimiz cenazeler.
tria
gül bahçesidir. gül kokar, bayrağından alır rengini güzelliğinden tabut. çürümez cenaze, hep gülüümser, ölmemiştir, dinlenmeye çekilmiştir şehit.
independence
bu ulke ile alakali en sevdigim ozellik $udur;

bir askerimiz bir yerde bir sebepten oturu $ehit du$er ve $ehidimizin cenazesine abartisiz binlerce insan, tanidik tanimadik hic farketmez akin eder. orada bulunanlar "lan gel bak $urada bir kalabalik var, bakalim neymi$" du$uncesi ile gitmez, bilirler ki orada bir $ehidin cenazesi vardir ve oraya gitmekteki amac $ehidi son yolculuguna en icten duygularla ugurlamaktir.

cok $eyi yitirmi$ olabilir bu ulkenin insani, ahlak anlaminda cokuntu ya$ami$ olabilir, ne bileyim sefaletten ne yapacagini bilemez halde suclara kari$mi$ olabilir, dedim ya cok $ey yitirmi$ olabilir ama $ehitlerine sahip cikmayi bir kere bile unutmami$tir. du$uncem o dur ki bu ulkenin bunca pislik icerisinde halen ayakta durabilmesinin sebebi de boyle degerlere halen siki sikiya sahip cikabilmesidir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol