kuzey ırak tezkeresi

ylmzcrk
09 ekim itibariyle gündeme giren ve hazırlık çalışmalarına başlanan tezkere. elbette ki ülke yönetimi kolay değildir. içeride ve dışarıda düşmanlara karşı akılcı ve başarılı önlemler almak gereklidir.

ülkemize yönelik türlü oyunlara karşı her zaman tetikte ve kararlı olmamız gerekmektedir. öfke ile bir ülkenin içinde operasyon yapılamayacağı gibi, gün geçtikçe bu vatanın insanlarına yönelik saldırılara karşı basretsiz ve korkak davranmamak ta gereklidir.

parlamento, iç güvenlik ve dış güvenlik birimlerinin gerektiği anda müdahale edebilmesi için geç kalmış bir tezkeredir. umarım en kısa zamanda türkiye cumhuriyeti’nin yüce meclisinden tam destekle geçer. içeride ve dışarıda ki düşmanlarımıza karşı kararlılığımızı göstermemiz gerekmektedir.

tarihimize bakıldığında istikbalimiz, vatanımız, milletimiz, bayrağımız, namusumuz için hiç bir zaman gözümüzü kırpmadan kararlılıkla davrandığımız rahatlıkla görülmektedir.

terör örgütüne ve teröre destek veren tüm kişi, kurum ve ülkelerin kirli elini üzerimizden çektirmek için inancımızı asla kaybetmeyelim.

ulu önder atatürk tüm imkansızlıklar içinde bu vatanın her ana, baba, nine, dede, evladının kararlılığından şüphe duymamıştır. bizler de bundan şüphe duymamalıyız.

insanlarımıza bunu unutturmak isteselerde hepimiz vatanımız için birer isimsiz kahraman olmak için elimizden geleni yaparız.

hiç şüphem yok.
hergele
sınır ötesi operasyon konusunda hükümete bir yıl süreyle yetki verilmesini öngören başbakanlık tezkeresi tbmm genel kurulu nda kabul edildi. tezkereye, 507 evet oyu çıkarken, 19 ret oy kullanıldı.
yuzunudokmeyenkucukkiz
kuzey ırak meselesi vatan,millet meselesinden başka bir meseledir.paylaşımdır,abd uşaklığıdır.işgaldir,savaştır.sonu bilinmez bir savaştır.ölen,öldürülen bu ülkenin yoksul emekçi çocuklarıdır.iranla savaş tehdidir,ırak’a gönderilemeyen askerlerin bu şekilde oraya yollanmasıdır.karşı durulmalıdır,hayır denmelidir.
benduruyorumsebagitti
nihayet çıkarttırmışlardır.kullandırtamamalarını ümit ediyorum.
sınırlarımızdan giriş-çıkışları kontrol altına alabilmeliyiz ilk önce.ve sürekli çembere alınan o it sürülerini artık çemberden kaçırmamanın yollarını bulmalıyız.
bulmalılar...
ilgililer...
incem ben
artık kalleşlerin kaçacak delik arıcakları zamanın geldiğini gösterir.yiğit mehmetçiklerimizin canları pahasına bu ülkeyi mikroplardan parazitlerden arındırma zamanının geldiğini gösterir.dualarımızın sadece mehmetçiklerimize olması gereken sabırlı olmamız gereken bir dönemdir.evet bu tezkere bunlara sebebiyet verecektir ve en sonunda haklı olanlar iyi olanlar kazanıcaktır şehitleriyle gazileriyle sonunda kazanan iyiler yani biz türkler olacağız.
independence
17 aralikta suresi sona erecek ama asker hukumetten bu teskerenin suresinin 1 sene daha uzatilmasi talebinde bulundu. hukumet bayramdan sonra tezkerenin suresinin uzatilmasini goru$ecek mecliste.
independence
suresi bugunlerde yine bitmek uzere olan tezkere. silahli kuvvetler kullanmayacaklarsa bile yetkinin kendilerinde olmasinda israrli, tipki benim gibi. dtp buna kesinlikle kar$i cikiyor. bugunlerde yeniden meclis gundemine ta$inacak bu konu ama sanmiyorum ki akp bu sefer tezkereyi verelim desin. akp’nin tezkereyi verelim demesi pek cok yer tarafindan kurt acilimi’na bariz kostek olarak nitelendirilecektir ki akp boyle bir riske girmez. chp ile mhp ise kesinlikle tezkerenin verilmesi taraftari olacaklardir ama sonucta oy cogunlugu dtp ile akp nin elinde olacagi icin bu sefer tezkere verilmeyecektir. benim tahminlerim bu yonde.
independence
sanirim bugun yeniden ya oylanacak ya da goru$meleri yapilacak.

daha once $oyle bir $ey yazmi$im;

#877921

halt etmi$im. meger akp’de tezkerenin verilmesi icin oy kullanacakmi$. e bu durumda sadece dtp’nin oylarinin bir sike yaramayacagini da goz onunde bulunduracak olursak, daha ilk oylamada tezkere yine ordunun olacaktir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol