aydın doğan meydanı

sevmiyorum seni gaye
(bkz: aydın doğan medyası)
(bkz: doğan medya grubu)
açmak gerekirse;
sağdan sola geniş bir yelpazede yazarlar güruhunun serbest atış alanı, tekel. hasan cemal, perihan mağden, hasan celal güzel, murat belge, baskın oran gibi insanların, görünürde orta sınıfa, gerçekte cüzdanlarına adadıkları hayatlarının okur bilincine yansıması. ezber bozmak kalkanının ardında iktidar yalakalığı yapmak, muhalif taklidi yaparken arkadan bir yerlerden ekmeğe tereyağı sürmek, bir gün vicdani redden bahsederken, ertesi gün türban sorunu na varoluşçu bir takım açılımlar getirmek, çiçekti, böcüktü bir ton bokpüsür. aydın doğan solcusu, liberal muhafazakar gibi bir çok kavram bu meydanda pişmiş, halkın beyninde nükleer bomba etkisi yaratmıştır. çoğu 80 öncesinden kalma solculuklarını yanlış ata oynamak olarak değerlendirir, zaten ideolojilerin sonu da gelmiştir. fukuyama ve weber amcalarından öğrendikleri biraz geç de olsa bilinçlerine kazınmıştır. üçüncü yol un ne kadar şeker bir şey olduğunu fark etmeleri biraz uzun sürse de, o zaman zaten cunta tarafından kendilerine verilmiştir. belki de o yüzden hala kendilerinden ’solcu’ diye bahsedilir. tırnak içinde kalmaları evladır.
adrenokortikotropik
özel bir tanımlama bulunamayan meydandır.

medyada tekelciliğe ramak kala durumunun mimarı olan aydın doğanın boy gösterdiği her yer onun meydanıdır ki bu konuda körler sağırlar birbirini ağırlar durumu yaşadıkları bariz olan rtenin katkılarını yadsımak imkansız. aldığımız hemen her gazetenin, keyiflenmek için izlediğimiz her dizinin aydın doğan’a ve yalaklarına, ortaklarına nakit olarak döndüğünü düşünmek bazen can sıkıcı olabiliyor haliyle.

işte öyle de meydan bu.
rteyi tekrar iktidar yapan, her türlü yolsuzluğu hırsızlığı, hayrünissa hanımın türbanıyla kamufle etmeyi becerebilen bir meydan..
ne türbanmış, ne meydanmış be..

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol